Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα
Μοντε Κάρλο (J)
ωράριο
ιστορικό
νέα αγώνα
συμμετοχές
αποτελέσματα
φωτογραφίες
ανασκόπηση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Πρόγραμμα  2024  / Μοντε Κάρλο (J)  / Νέα Αγώνα  / Αρθρο

71o Ράλι Μόντε Κάρλο 22 - 26 Ιανουαρίου 2003, 1ος γύρος:  Θρίαμβος της Citroen

Sebastien Loeb
O νικητής του αγώνα Sebastien Loeb συνομιλεί με τον Guy Frequelin.
Θριαμβεύτρια και δικαιωμένη, μετά την περσινή περιπέτεια, βγήκε η Citroen στον πρώτο της επίσημο αγώνα στο WRC, αλώνοντας το βάθρο του Μόντε Κάρλο, με τον Loeb να πατάει στο ψηλότερο σκαλί και τους ΜcRae και Sainz να του παραστέκονται.

Χωρίς εκπλήξεις και εντολές η τελευταία μέρα του αγώνα, μια και όλοι στην Citroen είχαν στο νου τους την απειλή του Markko Martin. Οι Loeb και ΜcRae δεν φαίνεται να κινδύνευαν άμεσα όμως ο Ισπανός ήταν σε δύσκολη θέση και η σωστή επιλογή ελαστικών για την ε.δ. του Turini ήταν πραγματικά θέμα τύχης. Και δεν είχαν άδικο καθώς ο Εσθονός οδηγός της Ford ήταν ταχύτερος του Sainz στην πρώτη σημερινή ε.δ. και πήρε τη δεύτερη, γεγονός που σε συνδυασμό με το πρόβλημα που είχε στα φρένα ο Ισπανός, έδωσαν στον Martin την ευκαιρία να καλύψει τα 39,4 δεύτερα και περάσει στην 3η θέση εμπρός από Sainz. Η συνέχεια ήταν δραματική καθώς στην επόμενη ε.δ. ο Μαρτιν είχε έξοδο με αποτέλεσμα να χτυπήσει το Focus στο εμπρός μέρος, πράγμα που έδωσε τη δυνατότητα στον Sainz να πάρει την ε.δ. και να πλησιάσει στα 3,4 δεύτερα τον Martin, που παρά την έξοδο τερμάτισε δεύτερος. Έτσι η μονομαχία μεταφέρθηκε στην τελευταία ε.δ. του αγώνα όπου το λαβωμένο Ford του Martin δεν άντεξε την επίθεση και έχασε την 3η θέση για 3,3 δεύτερα.

Και ενώ η Citroen πανηγύριζε την μεγάλη της νίκη, ικανοποίηση υπήρχε και στη Ford με την απόδοση του Νο 1 οδηγού της, του Markko Martin, αλλά και την δεύτερη θέση στην βαθμολογία των κατασκευαστών που βρίσκονται χάρη στη συμβολή του νεαρού Duval που τερμάτισε στην 7η θέση. Στην πέμπτη θέση της κατάταξης ο Richard Burns, εμπρός από τον εντυπωσιακό «ιδιώτη» Cedric Robert που οδηγούσε ένα Peugeot 206 της Bozian. Schwarz, Auriol και Kresta συμπληρώνουν την δεκάδα με τους δύο πρώτους να δίνουν 3 και 2 βαθμούς αντίστοιχα σε Ηyundai και Skoda, ενώ ο Gronholm, από την 13η θέση προσέφερε τον τελευταίο βαθμό των κατασκευαστών στην Peugeot.

Πρώτος στα Super 1600, εκτός όμως συναγωνισμού και βαθμολογίας για τον θεσμό είναι ο Simon Jean-Joseph (Renault Clio) που τερμάτισε στην 14η θέση της κατάταξης.
H πρώτη επίσημη εμφάνιση του Renault Clio πρωτάθλημα Νέων συνοδεύτηκε με την πρώτη του νίκη, αφού ο Brice Tirabassi δεν απειλήθηκε σήμερα και τερμάτισε πρώτος με διαφορά πάνω από 3 λεπτά από τον Kosti Katajamaki (VW Polo). Ο γνωστός από το πρωτάθλημα Ν, Aργεντίνος Marcus Ligato (Fiat Punto) τερμάτισε στην τρίτη θέση. Σύμφωνα με διευκρινήσεις που έδωσαν οι διοργανωτές ο αποκλεισμός του Daniel Carlson (Suzuki Ignis Super 1600), που ήταν πρώτος στην προσωρινή κατάταξη του πρωταθλήματος Νέων μετά το τέλος της πρώτης μέρας οφείλεται στην μεγάλη καθυστέρηση που είχε όταν έφτασε στο παρκ φερμέ, αποτέλεσμα του ελέγχου που έκαναν Αστυνομικοί στον αυτοκινητόδρομο, για υπερβολική ταχύτητα.

Στιγμιότυπα από το σημερινό τρίτο και τελευταίο σκέλος μπορείτε να παρακολουθήσετε αύριο Δευτέρα βράδυ στις 01:00 μετά τα μεσάνυχτα από το Star Channel, ενώ σήμερα το βράδυ την ίδια ώρα μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από το χθεσινό σκέλος. Επίσης σήμερα στις 01:15 μετά τα μεσάνυχτα παρακολουθείστε από το Eurosport στιγμιότυπα από την σημερινή τελευταία μέρα του αγώνα

Αναλυτικά αποτελέσματα, φωτογραφίες αλλά και αναλυτικές βαθμολογίες θα βρείτε στις σελίδες του αγώνα.


Carlos Sainz