Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα
Μοντε Κάρλο (J)
ωράριο
ιστορικό
νέα αγώνα
συμμετοχές
αποτελέσματα
φωτογραφίες
ανασκόπηση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Πρόγραμμα  2024  / Μοντε Κάρλο (J)  / Νέα Αγώνα  / Αρθρο

71o Ράλι Μόντε Κάρλο 22 - 26 Ιανουαρίου 2003, 1ος γύρος:  Τα πάνω κάτω

Sebastien Loeb
Ο απεσταλμένος μας στο Μονακό Γιάννης Χαρπίδης σχολιάζει : Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί τότε το ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους του ράλι Μόντε Κάρλο με την ακύρωση της 7ης ειδικής διαδρομής ήταν χαρακτηριστική ένδειξη για την μάλλον απρόσμενη εξέλιξη της σημερινής ημέρας.

Οι μόλις δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές του δεύτερου σκέλους είχαν σαν αποτέλεσμα την συγκέντρωση υπερβολικού αριθμού θεατών αλλά και σταθμευμένων, χωρίς έλεγχο, αυτοκινήτων μέσα στις ειδικές, γεγονός που με την σειρά του οδήγησε στην ακύρωση της πρώτης σημερινής ε.δ. για λόγους ασφάλειας. Η μάχη λοιπόν ξεκίνησε στην 8η ε.δ. στο Saint Antonin και η Citroen εμφανίστηκε καλύτερα προετοιμασμένη από την Peugeot στις επιλογές των ελαστικών. Οι συνθήκες του οδοστρώματος ήταν σαφώς καλύτερες από αυτές του 1ου σκέλους και παρά τα «πονηρά», σκιερά σημεία με βρεγμένη άσφαλτο και πάγο η επιλογή μαλακής γόμας ελαστικών δικαίωσε τους οδηγούς της Citroen που μονοπώλησαν τους ταχύτερους χρόνους της ημέρας.

Carlos Sainz
Την ίδια στιγμή τα λάθη και η ατυχία στο στρατόπεδο της Peugeot ξεκαθάρισαν σε μεγάλο ποσοστό το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο Burns δεν κατάφερε να βρεί τον σωστό συνδυασμό ελαστικών και ρυθμίσεων της ανάρτησης ενώ ο Gronholm έχασε κάθε ελπίδα για νίκη μετά την έξοδο που είχε στην 9η ε.δ. Το ατύχημα πλήγωσε το σύστημα διεύθυνσης του 206 WRC. Ο Φινλανδός πάντως, μετά και από την εντολή της ομάδας του, κατάφερε να επισκευάσει την ζημιά και να συνεχίσει με μοναδικό στόχο τον τερματισμό και την αποκομιδή έστω και του ενός βαθμού στο πρωτάθλημα κατασκευαστών για την Peugeot, καθώς μετά και την εγκατάλειψη του Loix είναι ο όγδοος βαθμολογούμενος οδηγός που συνεχίζει τον αγώνα.

Με τις τρεις Xsara WRC στις πρώτες θέσεις τα πράγματα έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεκαθαρίσει και απομένουν μόνο ο Burns και ο ταχύτατος, παρά τα προβλήματα υγείας που είχε σήμερα, Martin, να κυνηγήσουν κάποια θέση στην πρώτη τριάδα.

Simon Jean-Jaseph
Μεγάλοι άτυχοι της ημέρας όμως ήταν και οι αγωνιζόμενοι στα S1600 που έκαναν σήμερα μόλις τα 25 χιλιόμετρα της 8ης ε.δ. Μετά την ακύρωση της 7ης ε.δ. ακολούθησε ένα ατύχημα με πολιτικά αυτοκίνητα στην απλή διαδρομή μεταξύ 8ης και 9ης ε.δ με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Τα S1600 που δεν είχαν προλάβει να περάσουν από το σημείο δεν κατάφεραν να συνεχίσουν την διαδρομή του αγώνα και μετά από απόφαση της οργάνωσης επέστρεψαν στο Μονακό παίρνοντας τον τελευταίο χρόνο που έγινε στην 9η και 10η ε.δ. Έτσι τα πράγματα στην κορυφή δεν μεταβλήθηκαν με τον Jean Joseph να προηγείται και τον Tirabassi να ακολουθεί ενώ μετά τον αποκλεισμό του Carlsson στην τρίτη θέση βρισκεται ο Katajamaki.

O αγώνας ολοκληρώνεται αύριο με την διεξαγώγή 4 ε.δ. (2 επαναλαμβανόμενες) 104 χιλιομέτρων ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Μονακό στις 15:00._Γ.Χ. (giannisx@techlink.gr)

Διαβάστε ακόμα:
71o Ράλι Μόντε Κάρλο: Citroen 1 - 2 - 3