Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα
Μοντε Κάρλο (J)
ωράριο
ιστορικό
νέα αγώνα
συμμετοχές
αποτελέσματα
φωτογραφίες
ανασκόπηση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Πρόγραμμα  2024  / Μοντε Κάρλο (J)  / Νέα Αγώνα  / Αρθρο

71o Ράλι Μόντε Κάρλο 22 - 26 Ιανουαρίου 2003, 1ος γύρος:  Με τον αέρα του πρωταθλητή

Marcus Gronholm
Με λιακάδα ξεκίνησε το πρώτο σκέλος του Ράλι Μόντε Κάρλο, όμως αυτό δεν εμπόδισε την θερμοκρασία να παραμείνει γύρω στο μηδέν και τους δρόμους να κρατήσουν το χιόνι που είχε πέσει τις προηγούμενες ημέρες αλλά και τον πάγο, που είχε σχηματιστεί σε ορισμένες σκιερές, ως επί το πλείστον, περιοχές, να παραμείνει όλη την ημέρα. Χαρακτηριστικές είναι οι οδηγίες των πλοηγών των ομάδων που πρότειναν την χρησιμοποίηση ελαστικών χιονιού με λίγα καρφιά.

Καλύτερο τρόπο να υπερασπιστεί τον τίτλο του δεν θα μπορούσε να βρει ο Marcus Gronholm από την νίκη του στην πρώτη ε.δ. του πρώτου αγώνα της χρονιάς. Και για να επιβεβαιώσει την μεγάλη του κλάση πήρε άλλες δύο ακόμα ε.δ. και με τη βοήθεια της τύχης, αφού η επαφή του με μια γέφυρα στην 5η ε.δ. ήταν τελικά ανώδυνη, έφτασε επικεφαλής της κατάταξης στο παρκ φερμέ.

Η εγκατάλειψη των δύο Subaru, στην ίδια μάλιστα ε.δ., ήταν το γεγονός που σημάδεψε την σημερινή ημέρα. Ο Tommi Makinen, που είχε προβλήματα με την υπερθέρμανση των φρένων στην 3η ε.δ., έφυγε από το δρόμο στα πρώτα χλμ της 5ης ε.δ. Το αυτοκίνητο δεν έπαθε τίποτα αλλά ήταν αδύνατον ο 4 φορές νικητής του αγώνα να το επαναφέρει στο δρόμο. Στο μεταξύ ο Petter Solberg είχε στην 4η ε.δ. μια μικροέξοδο, λόγο πάγου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το ψυγείο νερού σε ένα γραμματοκιβώτιο, πράγμα που του στοίχισε 40 δεύτερα ποινή μια και η αποκατάσταση της ζημιάς στο σερβις πάρκ καθυστέρησε. Όμως στην επόμενη ε.δ. ο Solberg φάνηκε πιο άτυχος από τον Gronholm και η επαφή του με την γέφυρα τον ανάγκασε να εγκαταλέιψη, ενώ ήταν δεύτερος στην κατάταξη.

Sebastien Loeb
Πατήστε για μεγέθυνση
Έτσι στην 2η θέση της κατάταξης, 20,6 δεύτερα πίσω από τον Φινλανδό οδηγό της Peugeot, πέρασε ο Sebastien Loeb (Citroen) που κέρδισε 2 ε.δ. και μοιράστηκε την 3η με τον ομόσταυλό του Colin McRae, που βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης, ένα λεπτό πίσω από τον Loeb. Ο Richard Burns (Peugeot) και ο Carlos Sainz (Citroen) συμπληρώνουν την 5άδα με γαλλικά αυτοκίνητα, ενώ ο Markko Martin έφερε το λευκό Ford Focus στην 6η θέση, αφήνοντας το Peugeot του Cedric Robert στην επόμενη θέση.

Άσχημο ξεκίνημα για τον Gilles Pannizi, που βρίσκεται στην 14η θέση της κατάταξης. Μετά την τιμωρία του από τους διοργανωτές με ποινή ενός λεπτού, επειδή κατά τη διάρκεια των δοκιμών το GPS, που μετρά την ταχύτητα του αυτοκίνητου, παρουσίασε βλάβη και ο Γάλλος δεν το ανέφερε στους τεχνικούς της FIA, στη πρώτη κιόλας ε.δ., από λάθος επιλογή ελαστικών είχε μια έξοδο που του τσάκισε τον τροχό.

Junior
Πατήστε για μεγέθυνση
Στο πρωτάθλημα νέων ή σημερινή μέρα ήταν συναρπαστική με τoυς Daniel Carlsson (Suzuki) και Brice Tirabassi (Renault) να μονομαχούν για την πρώτη θέση, ενώ ο Simon Jean-Joseph, που όμως δεν συμμετέχει στο θεσμό είναι πρώτος στα 1600, 2 θέσεις εμπρός από τον Carlsson. Τελικά ο Σουηδός οδηγός της Suzuki, που πήρε τις 4 από τις 6 ε.δ. της ημέρας, πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης ενάμιση λεπτό εμπρός από τον Γάλλο, ενώ ο Φινλανδός Kosti Katajamaki (VW Polo) είναι στην τρίτη θέση. Πάντως στις ιδιαίτερα δύσκολες για τα αυτοκίνητα με εμπρός κίνηση διαδρομές του αγώνα, οι διαφορές των 8 λεπτών που έχουν τα 8 πρώτα αυτοκίνητα της κατάταξης, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Αύριο Σάββατο, τα 42 πληρώματα που συνεχίζουν τον αγώνα θα ξεκινήσουν από το Μονακό στις 06:40 τοπική ώρα (07:40 ώρα Ελλάδος) για το δεύτερο σκέλος του αγώνα που περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 114,52 χλμ.

Στιγμιότυπα από το σημερινό πρώτο σκέλος μπορείτε να παρακολουθήσετε αύριο το βράδυ στις 01:00 μετά τα μεσάνυχτα από το Star Channel.

Αναλυτικά αποτελέσματα, συμμετοχές, ωράριο, χάρτη καθώς και φωτογραφίες θα βρείτε στις σελίδες του αγώνα.