Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Με τα μάτια στραμμένα στον Colin! 15/9/2005 1:16 μμ

Γνώστης της... βρετανικής πραγματικότητας, ο Solberg έκανε τον ταχύτερο χρόνο στο γεμάτο λάσπη shakedown.
Υπό καταρρακτώδη βροχή, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες το καθιερωμένο shakedown πριν από τον αγώνα. Ο άστατος καιρός, έχει προβληματίσει από την Τετάρτη τους οδηγούς και τους επικεφαλής των ομάδων, αφού εκτός από το γεγονός ότι αλλάζει σχεδόν κάθε δύο ώρες, δεν συμβαδίζει με τα δελτία καιρού, που αναφέρουν ηλιοφάνεια και τις τρεις ημέρες του αγώνα. Σήμερα το πρωί, οι ουρανοί άνοιξαν από νωρίς, και δεν σταμάτησε να βρέχει σε όλη τη διάρκεια του shakedown. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με την λάσπη να κυριαρχεί, ο μετρ του είδους, και νικητής του αγώνα τα τελευταία τρία χρόνια, Petter Solberg, δεν είχε πρόβλημα να πραγματοποιήσει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας. Τον ακολούθησε ακόμα ένας μετρ του είδους και της λάσπης, ο Marcus Gronholm, για να συμπληρώσει την πρώτη τριάδα ο Francois Duval, πιστοποιώντας ουσιαστικά και την περίοδο φόρμας που διανύει. Βέβαια, τα απρόοπτα δεν έλειψαν, αφού ο Markko Martin μετά από έξοδο που είχε καθυστέρησε την διεξαγωγή του shakedown κατά 40 λεπτά, χωρίς ευτυχώς για τον ίδιο να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο Peugeot 307 WRC.

Αισιόδοξος και άνετος είναι ο Colin McRae λίγες ώρες πριν από την μεγάλη επιστροφή.
Ο Colin McRae, αν και στο shakedown δεν εντυπωσίασε, είναι σαφώς ανανεωμένος, ενώ μοιάζει πιο άνετος και χαλαρός από ποτέ. Έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερα από 800 χλμ. με το αυτοκίνητο, έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται στο τιμόνι του αυτοκινήτου. «Είμαι πραγματικά πιο χαλαρός από ποτέ, και αυτό επειδή είμαι δύο χρόνια μακριά από τα Ράλλυ. Πραγματικά το απολαμβάνω, όσο ποτέ. Ο στόχος μου παραμένει ίδιος, δηλαδή να σημειώσω ένα καλό αποτέλεσμα για την Skoda. Δεν πιστεύω ότι έχω χάσει καθόλου από την ταχύτητα μου. Πριν από δύο χρόνια, δεν πήγαινα ταχύτερα από ότι τώρα. Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι οι δοκιμές πήγαν πολύ καλύτερα από ότι περίμενα, και αυτό με κάνει να αισιοδοξώ για τη συνέχεια», μας είπε ο Colin McRae. O επικεφαλής της Skoda, Martin Muehlheimer, υποστήριξε ότι αυτός ο αγώνας είναι ενδεικτικός για την Skoda. «Το Ράλλυ της Μ. Βρετανίας είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Από εδώ θα μπορέσουμε να κρίνουμε την εξέλιξη και τον βαθμό ανταγωνιστικότητας του αυτοκινήτου. Η προσθήκη του Colin McRae πραγματοποιήθηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε. Και δικαιολογίες δεν θα υπάρχουν».

Από την άλλη πλευρά, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Loeb, είχε κατά την διάρκεια δοκιμών πριν τον αγώνα, ένα σοβαρό ατύχημα, το οποίο και προκάλεσε την καταστροφή μίας Xsara! Mάλιστα, αυτή ήταν και η πρώτη έξοδος του γάλλου από το Ράλλυ της Αργεντινής το 2003! Κάτι ανάλογο συνέβη και στον Toni Gardemeister, o οποίος κατέστρεψε ένα Focus, ευτυχώς χωρίς να πάθει κάτι ο ίδιος ή συνοδηγός του, Jakke Honkanen. Και οι δύο θα ξεκινήσουν σήμερα το βράδυ από την τελετή εκκίνησης του Cardiff, με καινούργια αυτοκίνητα.

Aπό εκεί και πέρα, όλα κινούνται στο Cardiff, και περισσότερο στο Swansea, όπου βρίσκεται και το service park, στους ρυθμούς του αγώνα. To «κερασάκι στην τούρτα» του φετινού αγώνα, η ειδική στο Millenium Stadium, θα πραγματοποιηθεί μία και μοναδική φορά, το Σάββατο το απόγευμα. Η πανηγυρική εκκίνηση το απόγευμα από την πόλη του Cardiff, θα κλείσει τις σημερινές δραστηριότητες του αγώνα, μέχρι αύριο, όπου η πραγματική μάχη θα ξεκινήσει στα βρετανικά δάση._Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)

ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΤΟΥ SHAKEDOWN
A/αΟδηγόςΑυτοκίνητοΧρόνος
1Petter SolbergSubaru Impreza WRC '052:26.7
2Marcus GronholmPeugeot 307 WRC EVO22:28.2
3Francois DuvalCitroen Xsara WRC '042:29.0
4Manfrend StohlCitroen Xsara WRC '042:29.4
5Toni GardemeisterFord Focus RS WRC '042:29.8
6Sebastien LoebCitroen Xsara WRC '042:29.9
-Chris AtkinsonSubaru Impreza WRC '052:29.9
8Harri RovanperaMitsubishi Lancer WRC '052:30.3
9Giggi GalliMitsubishi Lancer WRC '052:31.0
10Henning SolbergFord Focus RS WRC '042:31.1
11Roman KrestaFord Focus RS WRC '042:31.4
-Armin SchwarzSkoda Fabia WRC '052:31.4
12Stephan SarrazinSubaru Impreza WRC '052:32.0
13Colin McRaeSkoda Fabia WRC '052:33.3

Κάπως έτσι θα είναι η ειδική στο Millenium Stadium. Θα ήθελαν πολύ, αλλά δεν είναι Ο.Α.Κ.Α.