Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Τι φταίει αναρωτιούνται στην Ford 8/3/2010 12:59 μμ

Οι επιδόσεις των Ford Focus στο Ράλλυ του Μεξικό, αποδείχθηκαν σαφώς κατώτερες σε σχέση με αυτές των Citroen C4, με αποτέλεσμα η βρετανική ομάδα να υποστεί μία οδυνηρή ήττα στις ειδικές διαδρομές του Μεξικό. Οι άνθρωποι της Ford, ακόμα αναζητούν τους λόγους που δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν το ρυθμό των γαλλικών αυτοκινήτων, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την ευνοϊκή σειρά εκκίνησης, ειδικά τις δύο τελευταίες μέρες του αγώνα, οι Mikko Hirvonen και Jari Matti Latvala, δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε μία ειδική διαδρομή! Ο Jari Matti Latvala, εντοπίζει το πρόβλημα και τη διαφορά των επιδόσεων στο σύστημα μετάδοσης και συγκεκριμένα στον αριθμό των σχέσεων των κιβωτίων. «Εμείς χρησιμοποιούμε κιβώτιο πέντε σχέσεων, σε αντίθεση με τις C4 που διαθέτουν έξι, με αποτέλεσμα ο κινητήρας μας να βασίζει τη λειτουργία του στη ροπή. Ίσως, στο μεγάλο υψόμετρο που πραγματοποιούνται οι ε.δ. του Ράλλυ Μεξικό οι Citroen C4 να έχουν πλεονέκτημα».

Μάλιστα, η ομάδα της Ford στάθηκε άτυχη, αφού οι δοκιμές που πραγματοποίησε πριν από τον αγώνα στο Μεξικό, πραγματοποιήθηκαν με έντονες βροχοπτώσεις και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, συνθήκες τελείως αντίθετες με αυτές που συνάντησε στο Μεξικό. «Ξεκινήσαμε με λάθος στήσιμο, αφού η ανάρτηση του αυτοκινήτου ήταν πολύ μαλακή. Όταν αλλάξαμε σε πιο σκληρές ρυθμίσεις ήταν καλύτερα, αλλά και πολύ αργά, πλέον», συμπλήρωσε ο Latvala.

Ο Malcolm Wilson από την πλευρά του, το μόνο που είπε είναι ότι θα εξεταστεί σοβαρά και ενδελεχώς τι ακριβώς συνέβη στο Μεξικό και τα Focus ήταν εκτός συναγωνισμού. «Μπορεί αυτό που λέει ο Jari Matti για τα χαρακτηριστικά του κινητήρα να έχει κάποια λογική βάση, αλλά δεν εξηγεί τις επιδόσεις μας συνολικά. Θα εξετάσουμε ακριβώς και με λεπτομέρειες να δούμε τι έγινε και θα βρούμε τι ακριβώς έφταιξε», δήλωσε ο Βρετανός μάνατζερ. Παρόλα αυτά, ο Wilson πιστεύει ότι ο Hirvonen θα επιστρέψει ακόμα πιο ανταγωνιστικός στην Ιορδανία. «Καταστάσεις όπως αυτή τον κάνουν ακόμα πιο δυνατό. Να είστε σίγουροι ότι θα επιστρέψει»._Π.Τ.panost@4troxoi.gr