Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Ράλλυ Ιρλανδίας: Κυρίαρχοι και σήμερα! 31/1/2009 12:20 μμ

O Loeb κόβει και ο Sordo ράβει... Στην Citroen βρίσκονται ολοταχώς για το πρώτο 1-2 της χρονιάς.
Χωρίς υδραυλική υποβοήθηση έμεινε ο Mikko Hirvonen στις δύο τελευταίες ε.δ., με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον περισσότερο από ένα λεπτό πίσω από τον Sordo.
Το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Ιρλανδίας ξεκίνησε και οι πρωταγωνιστές του WRC έχουν να αντιμετωπίσουν ανάλογες συνθήκες με τις χθεσινές. Οι ειδικές διαδρομές έχουν πολύ νερό, με αποτέλεσμα τα πληρώματα να χρησιμοποιούν τα χειμερινά ελαστικά της Pirelli, έχοντας να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα υδρολίσθησης. Όλα αυτά, βέβαια, δεν αποτέλεσαν τροχοπέδη για τον Sebastien Loeb, ο οποίος έκανε τον ταχύτερο χρόνο στις τρεις πρώτες ειδικές της σημερινής ημέρας, με αποτέλεσμα να επιστρέφει στο σέρβις με μία διαφορά μεγαλύτερης του ενός λεπτού από τον δεύτερο Dani Sordo. Ο νεαρός Ισπανός, έκανε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο και στις τρεις πρωινές ε.δ., υποστηρίζοντας μάλιστα ότι του είναι αδύνατο να ακολουθήσει το ρυθμό του πέντε φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Τα νέα για την ομάδα της Citroen έγιναν ακόμα πιο ευχάριστα σήμερα, αφού ο τρίτος στην κατάταξη και διώκτης του Sordo, o Mikko Hirvonen, αντιμετώπισε στις δύο τελευταίες πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης του Focus, και συγκεκριμένα έμεινε από υδραυλική υποβοήθηση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον ένα λεπτό πίσω από τον νεαρό Ισπανό.

Προβλήματα, όμως, αντιμετώπισε και ο τέταρτος γενικής, Henning Solberg, αφού είχε ένα κλατάρισμα στην εναρκτήρια ειδική του σκέλους, και μάλιστα στα πρώτα χιλιόμετρα της, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά του από τον πέμπτο γενικής Chris Atkinson. Ο Αυστραλός δείχνει να έχει καλύτερο ρυθμό σήμερα, είναι πιο προσεκτικός, και εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του Conrand Rautenbach από έξοδο, αλλά και την έξοδο του Sebastien Ogier από το δρόμο, κατάφερε να σκαρφαλώσει πέμπτος, με τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Henning Solberg να αγγίζει πλέον μόλις τα 47 δευτερόλεπτα. Ο Ogier, μόλις στην πρώτη ειδική του σκέλους, βγήκε από το δρόμο, και κατάφερε να το επαναφέρει στο δρόμο, έχοντας όμως χάσει περισσότερα από 3 λεπτά. Μάλιστα, πίσω του βρέθηκε ο Chris Atkinson, τον οποίο και δεν είδε, με αποτέλεσμα να τερματίσουν μαζί την ειδική. Αυτή τη στιγμή, τα πληρώματα κατευθύνονται προς το σέρβις παρκ και το μεσημέρι θα εκκινήσουν και πάλι για να επαναλάβουν τις ίδιες τρεις ειδικές διαδρομές._Π.Τ.panost@4troxoi.gr

Aναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.