Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Ράλλυ Ιρλανδίας: Ταχύτερος ο Hirvonen στο shakedown! 29/1/2009 3:12 μμ

Ταχύτερος ο Mikko Hirvonen στο πρώτο shakedown του 2009.
Κοντά του ο Sebastien Loeb που αναμένεται να είναι ο πρωταγωνιστής στις αυριανές ε.δ.
Το πράσινο φως στις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ιρλανδίας άναψε και επίσημα ξεκίνησε μαζί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ για το 2009, με την τέλεση του shakedown του αγώνα. Σε μία διαδρομή 2,7 χιλιομέτρων, οι πρωταγωνιστές του WRC έδωσαν έστω και την πρώτη τους δοκιμαστική παράσταση μπροστά στους φίλους του σπορ, την ώρα που ο καιρός ήταν τυπικός ιρλανδικός. Λίγο βροχή, ισχυροί άνεμοι, συνέθεσαν το σκηνικό στην απαιτητική στενή διαδρομή με το ολισθηρό οδόστρωμα. Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, ο Mikko Hirvonen κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και να κερδίσει την πρώτη άτυπη μάχη της χρονιάς στο τιμόνι του Ford Focus RS WRC στα χρώματα της BP Ford. Δεύτερος, με ελάχιστη διαφορά, τον ακολούθησε ο Sebastien Loeb με την Citroen C4, ενώ την πρώτη τριάδα (στο ίδιο δευτερόλεπτο) συμπλήρωσε ο Chris Atkinson στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα της Citroen.

Ο Αυστραλός, ήταν ρεαλιστής, υποστηρίζοντας ότι αύριο δεν περιμένει να είναι στην πρώτη τριάδα, και υποστηρίζοντας ότι ο βασικός του στόχος είναι να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του αυτοκινήτου. Πάντως, αυτό που άλλαξε κατά τη διάρκεια του shakedown, ήταν η θέση οδήγησης, και στη συνέχεια μία μικρή διαφοροποίηση στις αντιστρεπτικές ράβδους. Πρεμιέρα με νέο αυτοκίνητο έκανε και ο Urmo Aava, με το Ford Focus στα χρώματα της Stobart, ο οποίος και σημείωσε τον έβδομο χρόνο της ημέρας. Σήμερα, οι πρωταγωνιστές του WRC θα περάσουν την ράμπα της εκκίνησης, ενώ αύριο θα ριχτούν στις μάχες των ειδικών διαδρομών.

Στο περιθώριο του αγώνα, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Matthew Wilson γιόρτασε εχθές στο περιθώριο του αγώνα τα 22α του γενέθλια, την ώρα που οι Ford και Citroen παρουσίασαν έναν νέο κλωβό ασφαλείας για τα αυτοκίνητα τους, με μεγαλύτερη έμφαση στην προστασία από τις πλευρικές συγκρούσεις._Π.Τ.panost@4troxoi.gr

Οι χρόνοι του Shakedown
1. Mikko Hirvonen 1:38.0
2. Sebastien Loeb 1:38.4
3. Chris Atkinson 1:38.6
4. Dani Sordo 1:39.0
5. Jari-Matti Latvala 1:39.7
6. Matthew Wilson 1:39.9
7. Urmo Aava 1:40.9
8. Khalid Al-Quassimi 1:41.1
9. Henning Solberg 1:41.4
10. Conrad Rautenbach 1:41.7
11. Sebastien Ogier 1:42.4
Πρώτη επίσημη των Aava - Sikk με τα χρώματα της Stobart.
Όπως και του Atkinson με αυτά της Citroen Junior Team.