Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Ford Fiesta ST Trophy: Έτοιμοι για μια νέα πρόκληση 6/4/2006 6:33 μμ

Η πρώτη τριάδα είναι ο στόχος του Λάμπρου!
Λίγο πριν από την πανηγυρική εκκίνηση του ράλλυ Γαλλίας και ενώ οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Μουζάκης ολοκλήρωσαν τις αναγνωρίσεις για το δεύτερο γύρο Ford Fiesta ST Trophy, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Έλληνα οδηγό, ο οποίος μας μετέφερε τις εντυπώσεις αλλά και τις επιδιώξεις του, από τον αγώνα.

Πώς σου φάνηκαν οι ειδικές διαδρομές του αγώνα;
Ο γύρος της Κορσικής είναι ένας κλειστός, στενός και αργός αγώνας. Βέβαια, το κράτημα είναι πολύ καλό, ενώ οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ μεγάλες, γεγονός στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι, ιδιαίτερα από τη στιγμή που στους ελληνικούς αγώνες είναι εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο να περιλαμβάνονται τόσο μεγάλες διαδρομές. Η μεγαλύτερη ε.δ. στον αγώνα αυτό είναι 34 χιλιόμετρα.

Σε σύγκριση με αυτές του ράλλυ Καταλονίας;
Συγκριτικά με τις ειδικές διαδρομές στην Ισπανία, αυτές της Κορσικής είναι πιο δύσκολες και απαιτητικές, παρόλο που είναι πιο αργές. Βέβαια, θεωρώ πως δε θα υπάρχουν τόσο πολλά χώματα, σε σύγκριση με αυτά που εμφανίζονταν στην Ισπανία μετά τις πρώτες διελεύσεις, αφού δεν υπάρχουν τα ρείθρα που βρίσκει κανείς στην Καταλονία.

Τα αυτοκίνητα έχουν διαφορές συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα;
Τα αυτοκίνητα θα είναι ίδια. Πρέπει να πω, ότι εδώ τα προβλήματα με τα φρένα, τα οποία είναι νορμάλ, νομίζω πως θα είναι μεγαλύτερα, κάτι που θα συμβεί και με το υδραυλικό τιμόνι. Σε αυτό τον τομέα, η M-Sport ετοιμάζει ορισμένα ανταλλακτικά, τα οποία ωστόσο δε νομίζω να είναι έτοιμα για τον αγώνα αύριο.

Έχεις οδηγήσει το αυτοκίνητο;
Όχι ακόμη. Κανένας οδηγός δεν το έχει οδηγήσει, εκτός από τον Clark, ο οποίος επειδή συμμετέχει και στο JWRC πραγματοποίησε το shakedown του αγώνα.

Πώς είναι ο καιρός στην Κορσική;
Ο καιρός εδώ είναι καλός, με ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, για όλο το τριήμερο ο καιρός προβλέπεται να συνεχιστεί έτσι.

Τι να περιμένουμε από τους Αθανασούλα – Μουζάκη σε αυτό τον αγώνα;
Κατ’ αρχήν θέλω να είμαι καλά, αφού αυτή τη στιγμή έχω πυρετό, ώστε να μπορώ να οδηγήσω από αύριο με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Από εκεί και έπειτα, ο ρυθμός μας θα είναι πιο αργός από αυτόν που είχαμε στην Καταλονία. Αυτό θα συμβεί διότι είδαμε και στην Ισπανία πως το κάθε πλήρωμα πρέπει να έχει διάρκεια. Έτσι, συνδυασμοί που γενικά ήταν πιο αργοί από εμάς τερμάτισαν σε καλύτερη θέση. Βέβαια, όταν ξεκινήσει ο αγώνας πάντα σκέφτεσαι διαφορετικά, οπότε δεν μπορώ να προεξοφλήσω τίποτε. Θεωρώ, πως μια τρίτη θέση θα ήταν τέλεια για εμάς, αφού το ράλλυ Γαλλίας δε μου αρέσει, μια και οι αργές ειδικές διαδρομές όπου κινείσαι διαρκώς με 2η και 3η σχέση στο κιβώτιο δεν είναι οι αγαπημένες μου. Επίσης, υπάρχει και το ζήτημα της αξιοπιστίας των αυτοκινήτων αλλά και των οδηγών. Όλοι τους είναι νέα παιδιά, τα οποία προσπαθούν να αποδείξουν την αξία τους, οπότε θεωρώ πως θα υπάρξουν ξανά ορισμένες έξοδοι από το δρόμο, όπως συνέβη και στην Καταλονία με εμάς, το Bettega, τον Clark και τον Curtis.

Από εμάς, δε μένει παρά να ευχηθούμε στο ελληνικό πλήρωμα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τη μέγιστη ευχαρίστηση, στις ειδικές διαδρομές του νησιού του Ναπολέοντα. Καλή επιτυχία! _Ν.Δ.(nodas@4troxoi.gr)

Περισσότερες πληροφορίες για την προσπάθεια του ελληνικού πληρώματος στο Fiesta ST Trophy, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του θεσμού.