Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

O Hirvonen στην Ford! 18/11/2005 5:22 μμ

Τη φόρμα της Ford θα φοράει για τα επόμενα τρία χρόνια ο Mikko Hirvonen!
Εν τέλει, οι επιδόσεις του Mikko Hirvonen, φέτος, με ιδιωτικό ή εργοστασιακό Focus (Φιλανδία), αλλά και με το Skoda Fabia, δεν πέρασαν απαρατήρητες, και ο 25χρονος Φιλανδός οδηγός, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων, παρακαλώ (!), με την Ford. O Hirvonen, είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με την ομάδα, όταν έκανε και το ντεμπούτο του στην ομάδα το 2003, συμμετέχοντας και στους 14 αγώνες του θεσμού. Μετά από μία μέτρια χρονιά με την Ford, επανήλθε δριμύτερος φέτος, όπου και εντυπωσίασε, με αποκορύφωμα την τρίτη θέση που κατέκτησε με το ιδιωτικό Focus του Jari Viita στο Ράλλυ Καταλονίας. Ο επικεφαλής της M-Sport, Malcolm Wilson, δήλωσε: «Υπογράψαμε συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων με τον Mikko, διότι θέλαμε έναν οδηγό στον οποίον μπορούμε να μπορούμε να επενδύσουμε μακροπρόθεσμα. Πιστεύω, ότι όλοι εντυπωσιάστηκαν από τις επιδόσεις του φέτος. Μέσα από την συμμετοχή του στο θεσμό τα προηγούμενα χρόνια, ωρίμασε, αλλά και κέρδισε ακόμα περισσότερες εμπειρίες, οι οποίες του επιτρέπουν να κάνει άλμα σε κορυφαίο επίπεδο. Το 2006, περιμένω να έχει ακόμα καλύτερη εξέλιξη. Πιστεύω ότι η συνεργασία με τον Marcus Gronholm θα τον βοηθήσει πολύ. Ο Marcus είναι ένας από τους πιο γρήγορους και αξιόπιστους οδηγούς του θεσμού και η όρεξη του για επιτυχίες παραμένει ακόμα μεγάλη. Το γεγονός ότι έχουμε αυτούς του δύο οδηγούς στην ομάδα μας, μας δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση για τη νέα χρονιά».

Ο Hirvonen, από την πλευρά του είναι όχι απλά ικανοποιημένος, αλλά ευτυχισμένος! «Το ότι θα συνεργαστώ και πάλι με την Ford, και θα οδηγήσω το νέο αυτοκίνητο, για μένα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Έμαθα πολλά αυτά τα τρία τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι μπορώ να ανταποκριθώ στον ρόλο μου. Το Focus είναι ένα πολλά υποσχόμενο αυτοκίνητο και δεν βλέπω την ώρα να μπω και πάλι σε αυτό και να έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τους ανθρώπους της ομάδας».

Σίγουρα, η επιλογή της Ford είναι εξαιρετική, αφού ο Hirvonen εκτός από σπουδαίο ταλέντο, είναι και ένα από τα μελλοντικά αστέρια του θεσμού. Με αυτόν τον τρόπο, η Ford ολοκληρώνει το δυναμικό της, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει άγνωστο το μέλλον των Markko Martin και Toni Gardemeister. Και οι δύο είναι πρωτοκλασάτα ονόματα, και φήμες θέλουν τον Εσθονό να οδηγεί ιδιωτικό Focus, και τον Φιλανδό να μιλάει με την Mitsubishi! Σίγουρα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν, αλλά και με ποια ομάδα θα συνεργάστουν._Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)
Σαφώς πιο ισχυρή είναι η Ford σε σχέση με το 2005, με το δίδυμο των Gronholm, Hirvonen...