Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Εμπλοκή της Mini στο WRC;! 21/8/2009 1:58 μμ

Δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, κάνουν λόγο για πιθανή επιστροφή μετά από δεκαετίες και εμπλοκή, της ιστορικής Mini στο WRC! Η τελευταία, ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και συγκεκριμένα ένα crossover, το οποίο και θα ονομάζεται countryman. Το νέο μοντέλο, μάλιστα, αναμένεται να έχει και έκδοση JCW (John Cooper Works, όπως λέγονται οι σπορ κορυφαίες εκδοχές των Mini) η οποία θα εφοδιάζεται με το γνωστό υπερτροφοδοτούμενο σύνολο της εταιρίας, χωρητικότητας 1.600 κ.εκ. Στοιχείο, ιδιαίτερα σημαντικό, αφού αυτές οι κινητήριες μονάδες θα αποτελούν την καρδιά των μελλοντικών WRCars. Οι Βρετανοί δημοσιογράφοι, επικαλούνται δηλώσεις ανθρώπου μέσα από τους οργανωτές του WRC, οι οποίοι και τους γνωστοποίησαν ότι έχουν πολύ θετικά μηνύματα από τη Mini σχετικά με την επιστροφή της στους αγώνες Ράλλυ.

Ο θρύλος των αγώνων και γνωστός για τις επιτυχίες του με τα Mini, συμπεριλαμβανόμενης και μίας νίκης στο Monte Carlo του 1964 με Cooper S, Paddy Hopkirk, είναι πρέσβης της Mini και δήλωσε σχετικά: «Το επίπεδο της τεχνολογίας της εταιρίας είναι απίστευτο, υψηλό και οι άνθρωποι σε αυτή δεν τα παρατάνε αν δεν καταφέρουν να πετύχουν το στόχο τους. Θα ξοδέψουν όσα χρήματα χρειαστεί για να γίνει αυτό που θέλουν σωστά. Πιστεύω, ότι χωρίς το τεράστιο κόστος της συμμετοχής στη Formula 1 από τη νέα χρονιά, υπάρχουν τα χρήματα για να εμπλακούν στους αγώνες Ράλλυ. Ο κόσμος λατρεύει το Mini, είτε πρόκειται για το παλιό, είτε για το καινούργιο. Θα ήταν θαυμάσιο να δούμε το αυτοκίνητο στο WRC. Και για το όνομα της Mini θα ήταν υπέροχο να επιστρέψει εκεί που έγραψε ιστορία».

Οι βρετανοί δημοσιογράφοι, μίλησαν και με ανθρώπους της Mini Μ. Βρετανίας, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο αυτή τη στιγμή, χωρίς όμως να αποκλείει τίποτα! «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επίσημα πλάνα. Είναι μία ιστορία που κυκλοφορεί αρκετό καιρό, ειδικά από τη στιγμή που ανακοινώσαμε ότι θα παράγουμε το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο μας. Όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο πλάνο. Αν όμως κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, τότε θα είναι πραγματικότητα στα τέλη του 2011, αρχές του 2012, αφού παραδοσιακά κάθε έκδοση JCW, παρουσιάζεται δώδεκα μήνες μετά από την πρώτη εμφάνιση του νέου μοντέλου»._Π.Τ.panost@4troxoi.gr