Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Κοντά στο ρεκόρ 2/9/2006 1:38 μμ

Κάθε λόγο να χαμογελάει έχει ο Seb, μετά τη σημερινή εξέλιξη.
Δεν τα κατάφερε σήμερα ο Marcus και από δικά του λάθη, βρέθηκε πίσω από το Loeb.
Ο Mikko Hirvonen κάνει ακριβώς ότι χρειάζεται, για να βοηθήσει όσο μπορεί περισσότερο την ομάδα του, για το πρωτάθημα Κατασκευαστών.
Πολύ καλή επίδοση σήμερα για τον Chris Atkinson, που κέρδισε δυο θέσεις στην κατάταξη, ολοκληρώνοντας το σκέλος τέταρτος.
Μπορεί να μη διακρίνεται για την ταχύτητά του, ωστόσο η αξιοπιστία του συνδυασμού Stohl - Minor - 307, τους φέρνει σχεδόν πάντα σε βαθμολογούμενη θέση.
Επιτέλους! Ο Jari Matti Latvala έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τα λάθη, γεγονός που σε συνδυασμό με κλαταρίσματα των βασικών αντιπάλων, τον έχει φέρει στην κορυφή της κατάταξης του PWRC.
Απομένουν ακόμη 6 ε.δ. στο ράλλυ Ιαπωνίας, προτού ο Sebastien Loeb χριστεί ο πολυνίκης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Η διαφορά των 10,5 δλ. που είχαν, ξεκινώντας το σημερινό, δεύτερο, σκέλος του ράλλυ Ιαπωνίας οι Marcus Gronholm – Timo Rautiainen, έδειχνε, πως θα υπάρξει μεγάλη μάχη. Έτσι και έγινε, με τους Φινλανδούς να ξεκινούν δυνατά, κερδίζοντας τις δυο πρώτες διαδρομές της ημέρας και τους Sebastien Loeb – Daniel Elena να κερδίζουν την τρίτη, μειώνοντας τη διαφορά στα 6 δλ. και παράλληλα, αγχώνοντας τους αντιπάλους τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Gronholm να υποπέσει σε τρία συνεχόμενα λάθη στις ε.δ. 14, 15 και 16. Συγκεκριμένα, ο 38χρονος οδηγός είχε ένα τετ-α-κε στη 14η ε.δ., τη στιγμή που βρέθηκε προσωρινά εκτός δρόμου στις άλλες δυο, με αποτέλεσμα να μείνει 28 δλ. πίσω από το μεγάλο του αντίπαλο, το Sebastien Loeb.

Ο Γάλλος οδηγός, δείχνει στο ράλλυ Ιαπωνίας για ακόμη μια φορά τη μεγάλη του κλάση, αφού παρέμεινε κοντά στο Gronholm χθες, που ο Φινλανδός ήταν ταχύτερος και σήμερα με τακτική… Alain Prost, τον πίεσε τόσο ώστε να κάνει το λάθος και να βρεθεί με άνεση εμπρός. Βλέπετε, η διαφορά των 25,6 δλ. μπορεί να θεωρηθεί ασφαλείας, αν κρίνουμε από τη συχνότητα με την οποία κάνει λάθος ο Loeb, η οποία είναι ελάχιστη. Πίσω από τους δυο μεγάλους αντιπάλους, βρίσκονται με μεγάλη άνεση οι Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen. Οι Φινλανδοί, εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του Focus ’06 και οδηγούν με ασφάλεια προς τον τερματισμό, ώστε να προσφέρουν πολύτιμους βαθμούς στη Ford, στην κούρσα του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών. Ο 26χρονος Φινλανδός, δεν απειλεί τον ομόσταυλό του Gronholm, αλλά ούτε και απειλείται από τον τέταρτο Atkinson, οπότε… Focus επιτρέποντος, βρίσκεται πολύ κοντά σε ακόμη ένα βάθρο.

Στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, ολοκλήρωσαν τη δεύτερη ημέρα οι Chris Atkinson – Glenn McNeall, που οδήγησαν ταχύτατα το Subaru Impreza WRC και πέρασαν εμπρός από τους Manfred Stohl – Ilka Minor. Ο Αυστραλός, που είχε τη στιγμή του σήμερα, αφού έπεσε σε ένα χαντάκι, από το οποίο πάντως βγήκε άμεσα και χωρίς συνέπειες, έδειξε από χθες αποφασισμένος για το καλύτερο δυνατό, σε περιβάλλον οικείο σε αυτόν, από τις συμμετοχές του στο Πρωτάθλημα Ασίας –Ειρηνικού. Έτσι, αφού στην πρώτη ε.δ. της ημέρας ξεπέρασε εκ νέου το Sordo, που τον είχε περάσει χθες, στη συνέχεια έβαλε ως στόχο το Stohl, τον οποίο επίσης πέρασε, έχοντας δημιουργήσει και διαφορά ασφαλείας. Ελέω Atkinson λοιπόν, οι Manfred Stohl – Ilka Minor περιορίστηκαν σήμερα στην πέμπτη θέση της γενικής. Είναι σαφές, πως ο συνδυασμός του Αυστριακού πληρώματος και του Peugeot 307 WRC, δεν είναι από τους ταχύτερους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά η αξιοπιστία του, είναι αυτή που τον φέρνει σε καλές θέσεις στους αγώνες και εντέλει, σε πολύ καλή βαθμολογική συγκομιδή. Στην έκτη θέση, βρίσκονται μετά τη δεύτερη ημέρα οι Daniel Sordo – Marc Marti. Ο ταλαντούχος Ισπανός, τα έχει βρει σκούρα στις λασπωμένες ε.δ. της Ιαπωνίας και παλεύει ώστε να σημειώσει χρόνους αντίστοιχους με του συναγωνισμού. Σήμερα, όχι μόνο έχασε τη θέση του από τον Atkinson, αλλά πλέον νιώθει καυτή την ανάσα των Petter Solberg – Phil Mills. Ο Νορβηγός, αντιμετώπισε και σήμερα προβλήματα με τα φρένα του Subaru Impreza σε κάποιες ε.δ., ωστόσο σε άλλες μας θύμισε το γνωστό Solberg, πραγματοποιώντας πολύ καλούς χρόνους. Έτσι, το τέλος της δεύτερης ημέρας τον βρήκε, μαζί με το Phil Mills, να απέχει μόλις 6,1 δλ. από τους Daniel Sordo – Marc Marti με τη δεύτερη Xsara της Kronos.

Τη βαθμολογούμενη οκτάδα, συμπληρώνουν οι Toshihiro Arai – Tony Sircombe, που για αυτό τον αγώνα μοιράζονται το τρίτο αυτοκίνητο της Subaru. Ο συμπαθής Ιάπωνας, ήταν δεδομένο πως δε θα είχε τύχη απέναντι στο Solberg, αλλά κινείται σταθερά, βρισκόμενος από την αρχή του αγώνα μέσα στην πρώτη οκτάδα. Άλλωστε, το επίπεδο τον συνδυασμών που βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις, δεν του επιτρέπει να αισιοδοξεί για κάτι περισσότερο από μια θέση στους βαθμούς, κάτι που δείχνει να πετυχαίνει. Σημειώστε, πως εγκατέλειψαν οι Matthew Wilson – Michael Orr με το Ford Focus ’06, όταν αρχικά αντιμετώπισαν πρόβλημα με το τούρμπο του αυτοκινήτου και στη συνέχεια, στην προσπάθεια να κάνουν στην άκρη ώστε να τους περάσει στη 13η ε.δ. ο Chris Atkinson, βρέθηκαν εκτός δρόμου. Ο νεαρός οδηγός θα επανεκκινήσει αύριο.

Τέλος, στη μάχη της κατηγορίας Παραγωγής, συνεχίζουν να προηγούνται οι Jari Matti Latvala – Miika Anttila, με Subaru Impreza N12. Οι Φινλανδοί, είναι και οι μόνοι που έχουν γλιτώσει από κλαταρίσματα, έχοντας δημιουργήσει μια διαφορά μεγαλύτερη του λεπτού από τους διώκτες τους Fumio Nutahara – Daniel Baritt, που χθες είχαν τρία κλαταρίσματα με το Lancer EVO IX και έμειναν αρκετά πίσω από τους πρωτοπόρους. Την τριάδα της κλάσης, συμπληρώνουν οι Αργεντινοί Gabriel Pozzo – Daniel Stillo, με Mitsubishi Lancer EVO IX.

Το αυριανό τρίτο και τελευταίο σκέλος του ράλλυ Ιαπωνίας, περιλαμβάνει θεωρείται το ευκολότερο του αγώνα. Απομένουν 6 ε.δ., προτού ο Sebastien Loeb κερδίσει για πρώτη φορά το ράλλυ Ιαπωνίας και γίνει ο πολυνίκης οδηγός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Λέτε ο αγώνας να μας επιφυλάσσει διαφορετική εξέλιξη. Αμφιβάλλουμε… _Ν.Δ. (nodas@4troxoi.gr)

Αναλυτικά αποτελέσματα, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC, πληκρολογώντας www.wrc.com.
Ολοταχώς για την 27η τους νίκη οδεύουν οι Sebastien Loeb - Daniel Elena, με την Citroen Xsara!