Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Μαθήματα πολεμικών τεχνών πριν τη μάχη! 30/8/2006 1:06 μμ

Οι Mikko Hirvonen και Matthew Wilson.
Κάποιοι από τους εργοστασιακούς οδηγούς που θα συμμετάσχουν στο ράλλυ Ιαπωνίας, έκαναν χθες… μαθήματα πολεμικών τεχνών, εξασκούμενοι στο παραδοσιακό jukendo.

Τόσο οι οδηγοί των δυο ομάδων της Ford, όσο και αυτοί της Citroen, φόρεσαν τα παραδοσιακά ρούχα του jukendo, πριν ξεκινήσουν την εκμάθηση χρήσης του mokujo, το οποίο είναι ένα αιχμηρό ραβδί σαν ξιφολόγχη και αρχίσουν να «χτυπούν» τους επαγγελματίες του είδους, οι οποίοι προέρχονταν από τη δεύτερη καλύτερη ομάδα αυτοάμυνας της Ιαπωνίας!

Πιο αναλυτικά, το jukendo είναι η ιαπωνική πολεμική τέχνη που αφορά σε μάχες με ξιφολόγχες, η οποία έκανε την εμφάνισή της περίπου το 1880, συνδυάζοντας γαλλικές μεθόδους μαχών με ξιφολόγχες, με παραδοσιακές ιαπωνικές πολεμικές τέχνες που περιλαμβάνουν όπλο σα ραβδί ή δόρυ. Δυο από τους οδηγούς που πέρασαν αυτή τη δοκιμασία, ήταν οι Mikko Hirvonen και Matthew Wilson. Ο Φινλανδός οδηγός δήλωσε σχετικά: «Ήταν δύσκολο να μάθω να αμύνομαι και νομίζω πώς να μάθω να χτυπάω ήταν πιο εύκολο!» Επίσης ο νεαρός Wilson, θα βρεθεί για πρώτη φορά στα πηδάλια του Focus ’06, σε έναν αγώνα στον οποίο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη ζωή του. Ακόμη ένας οδηγός που συμμετείχε στη διαδικασία ήταν ο Dani Sordo, ο οποίος τόνισε πως γνωρίζει το ράλλυ Ιαπωνίας μόνο μέσω φωτογραφιών. _Ν.Δ. (nodas@4troxoi.gr)