Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Ford Fiesta ST Trophy:Τέταρτος ο Λάμπρος, νικητής ο Bettega 9/4/2006 3:55 μμ

Ταχύτατος στην Κορσική ο Bettega, δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του.
Οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Μουζάκης κατάφεραν να τερματίσουν στην 4η θέση του «Ford Fiesta ST Trophy», παρόλες τις ατυχίες που είχαν. Νικητές, αναδείχθηκαν οι Alessandro Bettega –Simone Scatolin, που κυριάρχησαν σε όλο τον αγώνα.

Με όλες τις ατυχίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι «δικοί μας» Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Μουζάκης, οι δυο τελευταίες ε.δ. δεν είχαν παρά διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού το ελληνικό πλήρωμα δε μπορούσε να απειλήσει, αλλά ούτε και απειλούνταν. Παρόλα αυτά, στην προτελευταία ε.δ. κατάφεραν να σημειώσουν τον ταχύτερο χρόνο ανάμεσα σε όλα τα Fiesta, ελπίζοντας σε πιθανό λάθος του τρίτου της κατάταξης Barry Clark. Όμως, ο Βρετανός δεν υπέπεσε στο λάθος, τερματίζοντας εντέλει τρίτος.Μάλιστα, η ατυχία δεν σταμάτησε ούτε στην τελευταία ε.δ., όταν και οι Αθανασούλας – Μουζάκης αντιμετώπισαν πρόβλημα στο εμπρός δεξιά μέρος του αυτοκινήτου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη η αιτία. Έτσι, έκοψαν ρυθμό και ταξίδεψαν προς τον δεύτερό τους τερματισμό, σε αγώνα του WRC.
Εντέλει η προσπάθεια των Αθανασούλα - Μουζάκη ανταμοίφθηκε με την τέταρτη θέση.

Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι Alessandro Bettega – Simone Scatolin, οι οποίοι επέβαλλαν από την αρχή έναν εξοντωτικό ρυθμό για τα νορμάλ Fiesta, κάτι που αυτή τη φορά – σε αντίθεση με την Καταλονία – τους δικαίωσε, αφού επικράτησαν άνετα. Στη δεύτερη θέση, βρέθηκαν οι Matthieu Biasion –Cedric Beynet, που δεν απείλησαν τους Ιταλούς, παρότι ο αγώνας πραγματοποιούνταν στην πατρίδα τους, αλλά ούτε απειλήθηκαν από κάποιον για τη δεύτερη θέση. Σημειώστε, πως τον αγώνα, εγκατέλειψαν οι Simon Hughes και Evgeny Vertunov.

Ακόμη ένα ταξίδι στον ονειρικό κόσμο του WRC ολοκληρώθηκε για τους Αθανασούλα – Μουζάκη, οι οποίοι πλέον θα προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για το ντεμπούτο του θεσμού στο χώμα, με το ράλλυ Σαρδηνίας, στις 19-21 Μαϊου. _Ν.Δ.(nodas@4troxoi.gr)

Τελικά αποτελέσματα
Α/ΑΠλήρωμαΑυτοκίνητοΣυν. Χρόνος
1Bettega - ScatolinFord Fiesta ST4:27.29,5
2Biasion - BeynetFord Fiesta ST4:28.48,1
3Clark - MartinFord Fiesta ST4:31.13,9
4Αθανασούλας - ΜουζάκηςFord Fiesta ST4:33.37,3
5Keskinen - KoljonenFord Fiesta ST4:39.35,8
6Hughes -MoleFord Fiesta ST4:40.50,2
7Schammel - JamoulFord Fiesta ST4:41.02,2
8Vertunov - TroshkinFord Fiesta ST4:57.23,4