Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Ford Fiesta ST Trophy: Όσκαρ ατυχίας για Λάμπρο 8/4/2006 9:17 μμ

Προβληματισμός τέλος! Ατυχία ήταν και πέρασε...
Ο Λάμπρος Αθανασούλας, διεκδικεί από σήμερα το όσκαρ ατυχίας, αφού τη στιγμή που ήταν αγκαλιά με την τρίτη θέση, βρέθηκε να κινδυνεύει να χάσει και την τέταρτη! Και όλα αυτά την ώρα που ο Alessandro Bettega οδεύει προς τη νίκη.

Καλύτερα να την ξεχάσει θα έπρεπε ο Λάμπρος Αθανασούλας την σημερινή ημέρα, αφού για ακόμα μία φορά ένα μηχανικό πρόβλημα –πράγμα διόλου σπάνιο στην καριέρα του- του στερεί τη χαρά και ουσιαστικά το επιθυμητο αποτέλεσμα. Μπορεί το τέλος του δεύτερου σκέλους να τον βρίσκει και πάλι στην τέταρτη θέση του θεσμού, όπως εχθές, αλλά σήμερα είναιθ μακριά από την τρίτη θέση, τη στιγμή που ο πέμπτος στην κατάταξη Barry Clark είναι μία ανμάσα πίσω του. Η σημερινή ημέρα για όλα τα Fiesta ξεκίνησε ανάποδα, αφού ελέω ατυχήματος του Luca Betti, πέρασαν ως απλή την ρώτη ειδική του σκέλους. Στην 6η ο Bettega συνέχισε ακριβώς όπως και εχθές και συνέχισε το σερί των νικών του στις ειδικές διαδρομές. Την ίδια ώρα, ο Λάμπρος πάλευε στα ανηφορικά κομμάτια, με τον κινητήρα του Fiesta να αρνείται πεισματικά να ανεβάσει πρόθυμα στροφές, ενώ στην κατηφόρα –σύμφωνα με τους ενδιάμεσους χρόνους της ISC- ήταν ταχύτερος όλων! Στην 7η ε.δ., η τύχη έμελλε για ακόμα μία φορά να γυρίσει την πλάτη της στον έλληνηα οδηγό. Βλέπετε, οι Αθανασούλας-Μουζάκης ήταν μέχρι τη μέση της διαδρομής ταχύτεροι όλων και παράλληλα ο Simon Hughes είχε κλαταρισμένο ελαστικό χάνοντας σχεδόν τέσσερα λεπτά! Με αυτό το αποτέλεσμα, το ελληνικό πλήρωμα θα βρισκόταν τρίτο με χαρακτηριστική άνεση. Και τότε, μία έξοδος ενός προπορευόμενου αυτοκινήτου εμπόδισε τα Fiesta να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους, με αποτέλεσμα όλοι να πάρουν ίδιο χρόνο με τον Barry Clark, που ήταν και ο μοναδικός που είχε τερματίσει κανονικά την ειδική. Με αυτόν τον τρόπο, ο Hughes παρέμενε στην τρίτη θέση, ανεπηρέαστος από το σκασμένο ελαστικό.

Στο δρόμο για την πρώτη του νίκη στο Cup είναι ο Bettega.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα στραβομένο ημίμπαρο στην τελευταία ειδική, κοστίζει στον Λάμπρο σχεδόν 1,5 λεπτό, και τους απομακρύνει από την κορυφή, φέρνοντας τους μία ανάσα μπροστά από τον Barry Clark. «Η σημερινή ημέρα ήταν πολύ περίεργη. Κάναμε ουσιαστικά μόλις δύο ειδικές. Γενικά στην κατηφόρα είχαμε ρυθμό, ενώ στην ανηφόρα χωρίς να ξέρω γιατί, χάνουμε πολύ. Αυτό που χρειάζεται είναι λίγο υπομονή και τύχη. Από εκεί και πέρα, και αυριο γρήγορα θα πάμε, αφού όταν το αμ.άξι δουλεύει, έχουμε έναν πολύ καλό ρυθμό και κμινούμαστε γρήγορα, χωρία να κινδυνεύουμε». Η ουσία είναι ότι για ακόμα μία φορά ένα μηχανικό πρόβλημα, αλλά και γενικότερα η «θεά τύχη» -με την οποιία είναι πλέον φανερό ότι ο Λάμπρος δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις- δεν του επιτρέπει να ευχαριστηθεί την προσπάθεια του. Πράγμα δύσκολο, που πολλές φορές μοιάζει ικανό να διαλύσει το νευρικό σύστημα του οποιουδήποτε. Πόσο μάλλον ενός οδηγού. Όπως και να έχει, οι επιδόσεις υπάρχουν, και όποια προβλήματα μπορούν να λυθούν. Αρκεί να υπάρχει η θέληση και πάνω από όλα η όρεξη. Σε αυτή την περίπτωση και η τύχη θα αλλάξει και θα έρθει με το μέρος του καθενός.

Τύχη που είχε ο Simon Hughes και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, χωρίς να έχει οποιοδήποτε άγχος αύριο για την διατήρηση του στο βάθρο. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους δύο προπορευόμενους Alessandro Bettega και Mathieu Biasion. Ο Ιταλός οδηγός ξεκίνησε σήμερα, όπως και εχθές, όντας ο ταχύτερος όλων, ενώ στη συνέχεια έκοψε ρυθμό, αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέσει. Ο γάλλος από την μεριά του, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο, με αποτέλεσμα να έχει εφυσηχαστεί στην δεύτερη θέση της γενικής. Έτσι, με τέσσερις ειδικές να απομένουν, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη του Λάμπρου Αθανασούλα με τον Barry Clark για την τέταρτη θέση._Π.Τ.

2ο ΣΚΕΛΟΣ
A/αΠλήρωμαΑυτοκίνητοΧρόνος
1Bettega-ScatolinFord Fiesta ST3:05:43.2
2Biasion-BeynetFord Fiesta ST3:06:25.3
3Hughes-MoleFord Fiesta ST3:07:24.7
4Aθανασούλας-ΜουζάκηςFord Fiesta ST3:09:12.2
5Clark-MartinFord Fiesta ST3:09:19.2
6Keskinen-KoljonenFord Fiesta ST3:16:47.4
7Schammel-JamoulFord Fiesta ST3:16:58.0
8Vertunov-TroshkinFord Fiesta ST3:19:38.1