Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
βαθμολογία
πρωταγωνιστές

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Ελληνικοί Αγώνες  / Αγώνες Ανάβασης  / Νέα  / Αρθρο

Ανάβαση Πιτίτσας: Χρονομετρημένες δοκιμές 23/10/2010 7:28 μμ

Λεωνίδας Κύρκος (Φωτό αρχείου, Photo Rally Press)
Αν και στις αναβάσεις έχουμε συνηθίσει οι δοκιμές του Σαββάτου να είναι μια τυπική διαδικασία, στην Πιτίτσα, τον έβδομο αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος Αναβάσεων ήταν δοκιμές ουσίας καθώς το οδόστρωμα αποδείχτηκε πιο γλιστερό από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι οδηγοί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές έξοδοι και φυσικά μεγάλη καθυστέρηση, δεδομένου μάλιστα πως οι διοργανωτές του Α.Ο.Π. αποφάσισαν να γίνουν τελικά και τα τρία σκέλη των δοκιμών. Την καλύτερη επίδοση της ημέρας (2:01.80) σημείωσε ο Λεωνίδας Κύρκος με το Ford Escort WRC που συμμετείχε μόνο στο… ταλαίπωρο πρώτο σκέλος. Ο Λάμπρος Κύρκος ήταν από τους οδηγούς που είχαν έξοδο στο πρώτο σκέλος αλλά ανέκαμψε στο δεύτερο και σημείωσε την καλύτερη επίδοση αυτού (2:04.38), απόντος του αδερφού του, ενώ στο τρίτο ανέβασμα ήταν η σειρά του Σταμάτη Κατσίμη (2:05.35) να είναι ο πιο γρήγορος έστω και με το ανεπαίσθητο πλεονέκτημα του ενός δεκάτου από τον Λάμπρο Κύρκο. Το πρώτο σκέλος ολοκληρώθηκε στις 15:30 και ήταν το πιο χρονοβόρο λόγω των ατυχημάτων, ενώ στα υπόλοιπα συμμετείχαν λιγότεροι οδηγοί και η κατάσταση, τουλάχιστον από πλευράς χρόνου εξομαλύνθηκε.

Οι αγωνοδίκες πριν ολοκληρώσουν το Σαββατιάτικο έργο τους θα πρέπει να εξετάσουν και ένα αίτημα των οδηγών να κοπούν τα τελευταία περίπου 400 μέτρα της διαδρομής και μια στροφή που βρίσκεται μέσα σε αυτά. 40 οδηγοί συγκέντρωσαν υπογραφές και μέσω του Σ.Ο.Α.Α. μετέφεραν στην οργάνωση το αίτημα να επιστρέψει η χάραξη σε αυτή που χρησιμοποιούταν μέχρι πέρσι καθώς δεν ενημερώθηκαν για την αλλαγή. Ο Α.Ο.Π. πάντως είχε ανακοινώσει την αλλαγή εδώ και πολύ καιρό δίνοντας μάλιστα και εορταστικό χαρακτήρα, δεδομένου πως η διαδρομή με αυτά τα 400μ. επιπλέον είναι ακριβώς ίδια με εκείνη που έτρεχαν οι οδηγοί στην προηγούμενη πρωταθληματική σταδιοδρομία της Πιτίτσας από το 1973.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της Κυριακής και ως είθισται η διαδρομή θα είναι κλειστή από νωρίς. Ο Α.Ο.Π. και φέτος θα διαθέσει λεωφορεία για τη μεταφορά των θεατών μέσα στην ειδική.
Συνημμένα Αρχεία
περιγραφή όνομα τύπος αρχείου μέγεθος (ΜΒ)
Α' Σκέλος PRA01 PDF 0,11
Β' Σκέλος PRA02 PDF 0,1
Γ' Σκέλος PRA03 PDF 0,1