Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Ελληνικοί Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

O.M.A.E.: Νέα εποχή! 8/6/2010 6:59 μμ

Αυτό που περιμέναμε οι περισσότεροι από τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έγινε πραγματικότητα. Η ΟΜΑΕ, ή πιο απλά η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, έχει πλέον διοικητικό συμβούλιο και μαζί ξεκινάει μία νέα σελίδα στην ιστορία του σπορ στη χώρα μας. Ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, κ. Βασίλης Δεσποτόπουλος, τήρησε το λόγο του και έπαιξε το ρόλο του στη σύσταση και τη δημιουργία της Ομοσπονδίας, αποδεικνύοντας μάλιστα και έμπρακτα την υποστήριξη του στο όλο εγχείρημα.

Η 7η Ιουνίου του 2010, λοιπόν, έμελλε να είναι ιστορική. Η προσέλευση των 32 (από τα 34 συνολικά) ιδρυτικών μελών της Ομοσπονδίας, ήταν το πρώτο θετικό στοιχείο, αφού με αυτόν τον τρόπο έγινε φανερό το πνεύμα σύμπνοιας που επικρατεί την προκειμένη χρονική στιγμή. Ακολούθησαν εκλογές ανάμεσα τους, όπου και εκλέχθηκαν τα 11 μέλη που συγκρότησαν στη συνέχεια το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Αμέσως όσοι εκλέχθηκαν συνεδρίασαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα, με τον Μανώλη Χαλιβελάκη να εκλέγεται πρόεδρος και οι Νίκος Πασαλής, Νίκος Μανώλης, Α’ και Β’ Αντιπρόεδρος, αντίστοιχα. Εν συνεχεία, το ΔΣ εξέλεξε και μάλιστα ομόφωνα, τον Στράτη Χατζηπαναγιώτου, ως πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνων. Η ΕΠΑ, είναι σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας, η αντίστοιχη Εθνική Επιτροπή Αγώνων, που συναντούσαμε στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Πλέον, όλα δείχνουν να παίρνουν το δρόμο τους. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι, και η επόμενη μέρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται στην αυγή της. Η Ομοσπονδία, ακόμα δεν έχει αρμοδιότητα στο σπορ και μέσα στο 2010 δεν θα δούμε καμία αλλαγή. Η ΟΜΑΕ, ουσιαστικά έχει μπει σε περίοδο προετοιμασίας για το 2011. Και εξηγούμαστε! Αυτό σημαίνει ότι οι επόμενες εργασίες της είναι η σύσταση διάφορων επιτροπών, όπως για παράδειγμα το πειθαρχικό και το τεχνικό. Αφού θα έχει ολοκληρωθεί η σύσταση των επιτροπών, η Ομοσπονδία θα προετοιμαστεί για το 2011, όπου και θα αναλάβει τις τύχες του σπορ. Και τι εννοούμε; Ουσιαστικά, η Ομοσπονδία θα έχει στη διάθεση της το ταμείο των αγώνων, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση εσόδων και εξόδων. Κάτι που οι άνθρωποι των αγώνων επιθυμούσαν διακαώς τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, εδώ υπάρχει ένα λεπτό σημείο, στο οποίο τον ρόλο της παίζει η ΕΛΠΑ, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος, κ. Βασίλης Δεσποτόπουλος. Στην περίπτωση που το κράτος αναγνωρίσει την Ομοσπονδία, τότε η τελευταία χρίζεται αυτομάτως ως η αρχή του σπορ, αναλαμβάνοντας και την δυνατότητα χορήγησης άδειας διεξαγωγής αγώνων. Κάτι που σύμφωνα με το άρθρο 49 του ΚΟΚ, έχει αυτή τη στιγμή δικαίωμα να κάνει μόνο η ΕΛΠΑ. Όμως, σε περίπτωση που η Ομοσπονδία δεν αναγνωριστεί από το ελληνικό κράτος, ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ έχει δηλώσει ότι θα παραχωρήσει τα δικαιώματα διεξαγωγής στην Ομοσπονδία, γεγονός που αποδεικνύει και την υποστήριξη του στη νέα μέρα που ξημερώνει.

Η ουσία είναι ότι όλα δείχνουν πως ξημερώνει μία καινούργια μέρα, και μάλιστα με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Η ομοφωνία που επικράτησε σε κάθε επίπεδο κατά τη συνέλευση, αλλά και όχι μόνο, σε συνδυασμό με την επιλογή των προσώπων, τα οποία εκτός από κοινής αποδοχής, αποτελούν εγγύηση για τη συνέχεια σηματοδοτούν μία νέα μέρα, η οποία μάλιστα έχει κύριο χαρακτηριστικό της την αισιοδοξία._Π.Τ.panost@4troxoi.gr