Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Ελληνικοί Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας: 2ος γύρος, Τρίπολη 12/4/2006 3:56 μμ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας συνεχίζεται τα ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τους οδηγούς να ταξιδεύουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης, για το δεύτερο αγώνα της χρονιάς.

Όλα είναι έτοιμα λοιπόν, για το δεύτερο αγώνα του Πρωταθλήματος Ταχύτητας, τον οποίο διοργανώνουν από κοινού η ΛΕ.ΜΟ Τρίπολης και η Α.Λ. Τρίπολης. Μετά την απολύτως επιτυχημένη πρεμιέρα στα Μέγαρα, ο θεσμός μεταφέρεται στην Τρίπολη, όπου όλοι ευελπιστούν πως τόσο οι μάχες εντός πίστας ανάμεσα στους αγωνιζόμενους, όσο και η προσέλευση του κόσμου θα είναι ανάλογη.

Ουσιαστικά, ο αγώνας θα ξεκινήσει το Σάββατο 15 Απριλίου, όταν στις 10:00 τα αγωνιστικά της κατηγορίας Sport θα βγουν στην πίστα για τις ελεύθερες δοκιμές.
Αφού όλοι οι αγωνιζόμενοι πραγματοποιήσουν και τις δυο περιόδους, θα ακολουθήσουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 12:45. Το κυρίως μενού όμως, θα σερβιριστεί την επόμενη, όταν και θα διεξαχθούν οι αγώνες, με την κατηγορία Sport να παίρνει πρώτη εκκίνηση στις 10:00.

Αγωνιστικά, ο 2ος γύρος περιλαμβάνει τις κατηγορίες Sport, Open καθώς και τα Ιστορικά αυτοκίνητα. Συνολικά 71 οδηγοί έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα. Πολυπληθέστερη κατηγορία είναι η Open, με 37 συμμετοχές, ενώ την ακολουθούν οι κατηγορίες Sport και Ιστορικών, με 19 και 15 αυτοκίνητα αντίστοιχα. Στην κατηγορία Sport, η μάχη αναμένεται να κριθεί ανάμεσα στους Σταμάτη Κατσίμη (Honda Civic) και Κώστα Παπανικολάου (Peugeot 106), ενώ το ρόλο ρυθμιστή θα παίξουν ο Δημήτρης Δέγλερης,
που προέρχεται από τα καρτ και ο Λεωνίδας Λεοντόπουλος, αμφότεροι με Peugeot 106. Στην Open, η μάχη για τη νίκη θα παιχτεί ανάμεσα στα θηριώδη Honda Accord του BTCC των αδελφών Χαλκιόπουλων και του Σάμι Φάις. Ωστόσο, το θέαμα είναι εξασφαλισμένο, αφού τα πολλά αυτοκίνητα κατηγορίας Ε υπόσχονται όμορφες στιγμές το πρωί της Κυριακής. Τέλος, στα Ιστορικά ο νικητής των Μεγάρων Μάριος Σταφυλοπάτης (Ford GT 40), θα βρει στο δρόμο του τον Αλέξανδρο Εδιπίδη (Porsche RS) και όχι μόνο, αφού τα «στολίδια» των αγώνων ταχύτητας, μας προσφέρουν σε κάθε αγώνα μεγάλες συγκινήσεις._Ν.Δ.(nodas@4troxoi.gr)

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τις συμμετοχές, μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα του αγώνα.