Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Ελληνικοί Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Επιστολή Καμπουγιάννη Κώστα-Γρηγορίου Σωτήρη 21/12/2010 2:52 μμ

Προς: ΕΘΕΑ, ΕΠΑ
Κοινοποίηση : ΣΟΑΑ, ΣΟΑΑΒΕ,
www.rally.gr, www.r40.gr, www.xwmatinos.gr

Αναφορά
των συμμετεχόντων στο 16ο Ράλλυ Σπριντ Αμφίκλειας
με αριθ. Συμμετοχής Νο18,
Καμπουγιάννη Κώστα – Γρηγορίου Σωτήρη

Θέμα : επιβολή ποινής 10 δευτερολέπτων και απώλεια της πρώτης θέσης στην κατηγορία 1600 κυβικών.

Συμμετείχαμε στο 16ο Ραλλυ Σπρίντ Αμφίκλειας που διοργανώθηκε από την ΛΑΜΑ στις 11-12/12/2010. Αποτελούνταν από μια διαδρομή που επαναλαμβανόταν 3 φορές και για την επίτευξη της τελικής κατάταξης αθροίζονταν οι 2 καλύτεροι χρόνοι.
Μετά την ολοκλήρωση του 3ου σκέλους είδαμε ότι βάσει των χρόνων μας, ήμασταν στην 1η θέση της κατηγορίας μας (έως 1600 κυβικά). Λίγο πριν την απονομή των κυπέλων όμως, πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο της διοργανώτριας λέσχης, ότι μας επιβλήθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων για παράβαση του άρθρου 12, του ειδικού κανονισμού του αγώνα, που αναφέρεται σε ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΣΕ ΤΕΧΝΗΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ.

Επί της ΟΥΣΙΑΣ έχουμε ν αναφέρουμε τα εξής :
1. Σε καμία περίπτωση η πρόσκρουση με το τεχνητό εμπόδιο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί και δεν ήταν εσκεμμένη. Θα μπορούσε να φανεί έτσι, αν το πρώτο και κύριο εμπόδιο της παράκαμψης είχε απωθηθεί με το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να διευκολυνθεί η προσπέλαση του δεύτερου εμποδίου με πιο ευνοϊκή για εμάς αγωνιστική γραμμή. Στην περίπτωση μας όμως, το εμπόδιο μετατοπίσθηκε από τον πίσω τροχό μας, αφού το αυτοκίνητο το είχε ήδη περάσει και είχε εισέλθει στην παράκαμψη, οπότε κανένα κέρδος χρόνου δεν προκύπτει.
2. Για του λόγου το αληθές, σας κοινοποιούμε ταινία βίντεο στην οποία είναι εμφανής η εγκυρότητα των ισχυρισμών μας.
http://www.youtube.com/watch?v=xWmNyY7KcEM
3. Η πρόσκρουση στο εμπόδιο ήταν τυχαίο γεγονός, που στην πιο ακραία ερμηνεία του μπορεί να χαρακτηρισθεί ως οδηγικό σφάλμα, το οποίο δεν τιμωρείται βάσει κανενός κανονισμού.

Επίσης είμαστε στην δυσάρεστη θέση να θεωρήσουμε την απόφαση των αγωνοδικών εσφαλμένη, για τους παρακάτω ΤΥΠΙΚΟΥΣ λόγους:
1 . Μετά την λήξη του αγώνα δεν υπήρχε ή δεν ήταν προσβάσιμος πίνακας ανακοινώσεων με αναρτημένα τα προσωρινά αποτελέσματα. Συνεπώς δεν είχαμε επίσημη έγγραφη ενημέρωση περί της ποινής όπως επιβάλλεται από τους κανονισμούς.
2. Δεν κληθήκαμε σε απολογία από τους αγωνοδίκες κατά την συνεδρίαση τους. Γνωρίζουμε ότι για την επιβολή ποινής χρόνου δεν απαιτείται η κλήση του υπαίτιου αγωνιζόμενου, κρίνουμε όμως ως άδικο και αντίθετο σε κάθε έννοια δικαίου το μέτρο αυτό, αφού καταργεί το θεμελιώδες δικαίωμα της ακρόασης των αιτιάσεων κάθε «κατηγορούμενου» ακόμη και για το πιο ελαφρύ παράπτωμα, και δεν φανταζόμασταν ότι θα εύρισκε εφαρμογή.
3.. Πληροφορηθήκαμε το γεγονός της επιβολής της ποινής ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΣ 10 λεπτά πριν την απονομή.
4. Παρά το ότι δεν είχαμε καμία ΕΓΓΡΑΦΗ γνωστοποίηση της ποινής ή των ισχυρισμών του κριτή, ζητήσαμε να υποβάλλουμε πρόθεση έφεσης κατά της απόφασης των αγωνοδικών, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή, με τον ισχυρισμό ότι την έφεση θα μπορούσαμε να την καταθέσουμε την επόμενη μέρα. Μάλιστα δεν λάβαμε καμία απάντηση στο ερώτημα μας, για το εάν ο κριτής γεγονότων που έκανε την αναφορά, ήταν πτυχιούχος.
5. Ο Γενικός κανονισμός ραλλυ και η μέχρι τώρα πρακτική, καθορίζουν ως χρόνο το άθροισμα του χρόνου διέλευσης των ειδικών διαδρομών , συν τον χρόνο από διάφορες ποινές. Στον συγκεκριμένο όμως αγώνα, ο χρόνος που θα έδινε την τελική κατάταξη, υπολογιζόταν από τον χρόνο των 2 ταχύτερων διελεύσεων, υπολογιζομένης της τρίτης διέλευσης ως μη προσμετρούσας (ξεσκαρτάρισμα). Εφ όσον λοιπόν, για την δική μας συμμετοχή, η δεύτερη διέλευση , κατά την οποία έγινε και η πρόσκρουση με το εμπόδιο, δεν μέτρησε στο τελικό αποτέλεσμα, είναι τυπικά αστήρικτη η πρόσθεση της ποινής χρόνου στον συνολικό χρόνο του αγώνα.

Για τους πιο πάνω, ουσιαστικούς και τυπικούς λόγους, θεωρούμε την επιβληθείσα ποινή εξόχως άδικη, και κρίνουμε απόλυτα δικαιολογημένο τον εκνευρισμό, την αγανάκτηση και την απογοήτευση που μας προκάλεσε η εν αγνοία μας απόφαση των αγωνοδικών.
Κατά συνέπεια , σας παρακαλούμε θερμά να επιληφθείτε του θέματος και να πράξετε τα δέοντα, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Θα είμαστε στη διάθεση σας για να σας παράσχουμε οποιοδήποτε περαιτέρω πληροφορία. ή διευκρίνιση.

Με τιμή

Καμπουγιάννης Κώστας Γρηγορίου Σωτήρης