Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Ελληνικοί Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

31ο Ράλλυ Παλάδιο: Ποινή 2 λεπτών στο Βαγγέλη Ζάχο 27/11/2010 8:27 μμ

Βαγγέλης Ζάχος και Κώστας Δενδρινός
Αλλαγή στα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είχαμε πριν από λίγη ώρα, μετά από απόφαση των αγωνοδικών. Συγκεκριμένα, στον τελικό τεχνικό έλεγχο διαπιστώθηκε μια παρατυπία στο Renault Clio Ragnotti των Βαγγέλη Ζάχου-Κώστα Δενδρινού, που αφορούσε μια σωλήνα που κατέληγε στα προβολάκια του αυτοκινήτου, χωρίς αυτό να προβλέπεται. Έτσι, μετά από συνεδρίαση οι αγωνοδίκες επέβαλλαν ποινή 2 λεπτών στο πλήρωμα, το οποίο με αυτό τον τρόπο έπεσε στη 10η θέση της γενικής και την 4η της F2.

Η παραπάνω αλλαγή, επέφερε διαφοροποίηση στην τελική κατάταξη του αγώνα, με τους Βασίλη Ζάχο-Βαγγέλη Ασπρόμουγγο να κερδίζουν τους βαθμούς του πρώτου και τους Κωνσταντίνο Χαλιβελάκη-Λεωνίδα Μαχαίρα και Γιώργο Κυριακόπουλο-Δημήτρη Τριπιντή να κερδίζουν μια θέση αντίστοιχα, στην κατηγορία F2. Παράλληλα, άλλαξε και η τελική βαθμολογία του Κυπέλλου Ασφάλτου για την F2, όπου πλέον ο τίτλος περνάει στον Κωνσταντίνο Χαλιβελάκη, για το λόγο που προαναφέραμε.

ΣΧΟΛΙΟ:
Και το ερώτημα που τίθεται από τους φίλους που βρέθηκαν, ή δε βρέθηκαν στις «κερκίδες» σήμερα και είδαν, κατάλαβαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια του Βαγγέλη και του Κώστα έχει να κάνει με το αν αυτή η παράβαση ευνοεί τις επιδόσεις της συγκεκριμένης Clio, ουσιαστικά made in Greece. Άποψή μας, αν ευνοεί, η συμμετοχή έπρεπε να τεθεί εκτός αγώνα. Αν όμως πρόκειται για ακούσια παρατυπία πρόκειται για μια ακόμα κλασική για τους ελληνικούς αγώνες αδικία. Σε κάθε περίπτωση μακριά από εμάς κάθε σκέψη για στημένο παιχνίδι ώστε να ευνοηθεί ο ένας ή ο άλλος αγωνιζόμενος και σε επίπεδο βαθμολογίας. _rally.gr