Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Ελληνικοί Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Επιστολή παραίτησης Επαμεινώνδα Φατούρου 7/5/2010 5:50 μμ

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι και Κυρίες του Δ.Σ,

Με λύπη γράφω τα παρακάτω και εύχομαι η επιστολή μου να προβληματίσει μερικούς , που κατά τη γνώμη μου, επηρεάζουν αρνητικά την πορεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα μας.

Προ διετίας, ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ με τίμησε επιλέγοντάς με σαν μέλος της ΕΘ.Ε.Α Αποδέχθηκα με χαρά την πρόταση γιατί πίστευα και πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω αμισθί πολλά στο αγαπημένο μας σπορ.
Συναντήθηκα και συνεργάστηκα με αξιόλογους ανθρώπους , με αποτέλεσμα να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην οργάνωση και εξέλιξη των Ελληνικών αγώνων.
Συζητήσαμε για τα πάντα, συχνά διαφωνούσαμε, αλλά πάντα αποφασίζαμε με γνώμονα το καλό του χώρου.
Με ανησυχία και έξω από την ΕΘ.Ε.Α, από τους πρώτους κιόλας μήνες άρχισα να διακρίνω περίεργες «ίντριγκες» , συκοφαντίες δεξιά και αριστερά και πολύ παρασκήνιο σε κάθε συζήτηση και θέμα. Προσπάθησα να αδιαφορήσω για τα πρώτα και να συμμαζέψω τα υπόλοιπα.
Συντονίσαμε με ανθρώπινη επικοινωνία και χωρίς έπαρση αγωνιζόμενους, κριτές, λέσχες, αγωνοδίκες και πολλές φορές δεχθήκαμε συγχαρητήρια γιατί πρώτη φορά έβλεπαν τόση συνοχή και τόση συνεργασία στον χώρο.
Όλα αυτά, μας έδιναν κέφι και όρεξη να αφιερώνουμε ώρες, ημέρες και προσωπικά χρήματα αν και πιστεύω, ότι λίγα κάναμε για το σπορ που αγαπάμε.
Η πρώτη σοβαρή απογοήτευση, ήρθε από την αντιμετώπιση ενός δυστυχήματος που όλοι ευχόμαστε να είχε αποφευχθεί, και τον τρόπο που πολλοί στο χώρο μας το εκμεταλλεύτηκαν, είτε για να βγούνε στο γυαλί ,είτε για να βγάλουν τα απωθημένα και τις έχθρες τους ,είτε για να πριονίσουνε καρέκλες.
Κατάλαβα την «ποιότητα» κάποιων εμπλεκομένων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό χωρίς βέβαια να απαξιώνω το ήθος και τη θέληση κάποιων άλλων.
Το τελικό όμως «χτύπημα» ήταν η αδικαιολόγητη και αντιδεοντολογική απόφαση του Δ.Σ που «ακυρώνει» ουσιαστικά την απόφαση της ΕΘ.Ε.Α για την υποχρεωτική εγγραφή των αγωνιζομένων στους συνδικαλιστικούς τους φορείς Σ. Ο .Α .Α . και Σ.Ο.Α.Α. Β.Ε.

Αδυνατώ να καταλάβω, πως άτομα που μας έκαναν ρεζίλι πηγαίνοντας μας στα δικαστήρια (σε οριστικά σχεδόν χαμένη από αυτούς υπόθεση) κατάφεραν να πείσουν όλο το Δ.Σ να απαξιώσει τη συναινετική προσπάθεια όλων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό , αναστέλλοντας τυπικά και ματαιώνοντας ουσιαστικά μια ορθότατη απόφαση, που το μόνο κακό που έκανε ήταν να εμποδίσει κάποιους να προβληθούν και να αναλάβουν ηγετικά πόστα στο χώρο.

Λαμβάνοντας την παραπάνω απόφασή σας ως απαξίωση της ΕΘ.Ε.Α της οποίας είχα την τιμή να είμαι μέλος , υποβάλλω την παραίτησή μου ευχαριστώντας όλους όσους μέχρι σήμερα συνεργάστηκαν μαζί μου.

Αντίστοιχα, επειδή ο ρόλος μου ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολης, έχει άμεση σχέση με τους λόγους παραίτησής μου αλλά και για δεοντολογικούς λόγους είμαι υποχρεωμένος να απεμπλακώ και από τον συγκεκριμένο αγώνα.


Με φιλικούς χαιρετισμούς ,


Φατούρος Επαμεινώνδας

Αρχιτέκτων Μηχανικός