Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Ελληνικοί Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Η επιστροφή στο Τατόι 30/9/2008 7:12 μμ

Πριν από μερικούς μήνες το Τατόι έζησε και πάλι την ατμόσφαιρα των αγώνων, και μάλιστα για δύο φορές. Αρχικά, ήταν το Τατόι Classic το οποίο έφερε και πάλι αγωνιστικό χρώμα στον αεροδιάδρομο, με τα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής να πλημμυρίζουν την πίστα με χρώμα, ήχους και ατμόσφαιρα από το παρελθόν. Το Ιούνιο, το Ράλλυ Ακρόπολις στρατοπέδευσε στον ίδιο χώρο, κερδίζοντας αγωνιζόμενους και θεατές με την φιλοξενία των ανθρώπων και όχι μόνο. Τώρα, όμως, το Τατόι θα αναβιώσει κανονικά, αφού μετά από πολλά χρόνια, στον αεροδιάδρομο θα στηθεί μία πίστα για Πρωταθληματικό αγώνα. Ουσιαστικά, στην ειδική πίστα που θα σχεδιαστεί θα λάβει χώρα ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Η πίστα, η οποία θα έχει συνολικό μήκος 2,2 χιλιόμετρα, έχει σχεδιαστεί από την λέσχη του αγώνα, την Start Line, και συγκεκριμένα την οργανωτική επιτροπή. Είναι δεξιόστροφη και για την κατασκευή της θα χρειαστεί να δουλέψει η λέσχη μία ημέρα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή, με τις εργασίες να ξεκινούν νωρίς το πρωί της Παρασκευής και να ολοκληρώνονται το ίδιο βράδυ. Για την δημιουργία της, θα χρησιμοποιηθούν 500 τζέρσεϊ, 500 τριάδες ελαστικά και 200 κορίνες. Η λέσχη από την πλευρά της, θα χρησιμοποιήσει 60 κριτές, ενώ θα υφίσταται και εταιρία security. Το συνολικό κόστος του αγώνα, αναμένεται να αγγίξει τα 30.000 ευρώ! Βλέπετε, πέρα από την κατασκευή της πίστας και τους ανθρώπους που θα εργαστούν τις ημέρες του αγώνα, η λέσχη πρέπει να πληρώσει και ενοίκιο στην αεροπορία για την χρήση του αεροδρομίου.

Από εκεί και πέρα, ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00πμ. Η είσοδος των θεατών θα είναι από την κεντρική πύλη του αεροδρομίου, από τη Λεωφόρο Τατοίου και θα ανοίξει για τον κόσμο στις 08:00πμ. Το εισιτήριο θα κοστίζει 10 ευρώ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση όπου δέκα τυχεροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συνοδηγήσουν με τον Δημήτρη Μιχελακάκη και τον Νίκο Τσάδαρη στην πίστα του Ταοίου. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα το Σάββατο για τις χρονομετρημένες δοκιμές, οι πύλες θα ανοίξουν για τους θεατές 09:00πμ._Π.Τ.panost@4troxoi.gr

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του αγώνα:

Έλεγχος εξακρίβωσης
Σάββατο 4.10.08, ώρα 08.30-10.00 στην πίστα

Ελεύθερες δοκιμές
Σάββατο 4.10.08, ώρα 10.30

Έναρξη ελευθέρων & χρονομετρημένων δοκιμών
Σάββατο 4.10.08, ώρα – Αναλυτικό πρόγραμμα των δοκιμών θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη των συμμετοχών με Δελτίο Πληροφοριών.

Δημοσίευση πίνακα εκκινούντων
Σάββατο 4.10.08, μετά το τέλος των δοκιμαστικών στην Γραμματεία του αγώνα στην πίστα

Έναρξη αγώνων
Κυριακή 5.10.08, ώρα 10.00