Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Πρώτη ημέρα αναγνωρίσεων 9/6/2009 7:25 μμ

Τα ελληνικά βουνά έχουν ήδη υποδεχθεί τους πρωταγωνιστές του WRC, αφού σήμερα οι συμμετέχοντες στον εθνικό μας αγώνα, πραγματοποίησαν το πρώτο μέρος των αναγνωρίσεων τους. Με δεδομένη την ακύρωση της ειδικής διαδρομής Ευαγγελίστρια, οι οδηγοί πρώτης και δεύτερης προτεραιότητας έκαναν τα δύο περάσματα που επιτρέπει ο κανονισμός από τις ειδικές διαδρομές της πρώτης ημέρας. Ουσιαστικά, έκαναν δοκιμές στις ε.δ. Χαρβάτι, Θήβα, Βωξίτες και Δροσοχώρι. Είναι χαρακτηριστικό, ότι για να γλιτώσουν το πρωινό ταξίδι ως την Ιτέα, όλοι τους προτίμησαν και διανυκτέρευσαν στην παραθαλάσσια πόλη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τις αναγνωρίσεις τους από τους Βωξίτες και το Δροσοχώρι, για να συνεχίσουν με την ειδική Θήβα και να ολοκληρώσουν το σημερινό πρώτο μέρος με την ε.δ. Χαρβάτι.

Όλοι οι οδηγοί εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την ποιότητα των δρόμων, παρατηρώντας και τη σημαντική εργασία που έχει σε αυτές από την οργανωτική επιτροπή του αγώνα. Βέβαια, οι ενστάσεις με την μεγάλη απλή διαδρομή από την Θήβα ως την Ιτέα δεν έλειψαν, χωρίς όμως να έδειξε κάποιος να προβληματίζεται ιδιαίτερα. Μεγαλύτερο πονοκέφαλο προκάλεσε η ε.δ. Χαρβάτι, και συγκεκριμένα στο τελευταίο κατηφορικό κομμάτι με τις πολλές πέτρες, παρά η απόσταση ως και από την Ιτέα. Ακολουθούν οι αναλυτικές δηλώσεις των πρωταγωνιστών του WRC._Π.Τ.panost@4troxoi.gr

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών, αναλυτικά:

Sebastien Loeb: «Η σειρά εκκίνησης θα είναι δύσκολη υπόθεση στην ε.δ. Χαρβάτι. Οι πρώτες ειδικές είναι καλές, γρήγορες και σε καλές επιφάνειες. Η απλή διαδρομή στην Ιτέα είναι μεγάλη, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Δεν αποφασίζουμε εμείς. Οι απλές διαδρομές είναι μέρος του αγώνα».

Dani Sordo: «Η ε.δ. Χαρβάτι είναι πολύ καλή, ίσως λίγο σκληρή στο τέλος, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα. Οι άλλες ε.δ. στην Ιτέα θα είναι δύσκολες για τα ελαστικά, αλλά είναι όμορφες. Η απόσταση μέχρι εκεί, βέβαια, είναι τρέλα…».

Henning Solberg: «Οι ειδικές είναι καλές. Το Χαρβάτι δεν είναι από τις καλύτερες, αλλά οι άλλες είναι εξαιρετικές. Για την απόσταση ως την Ιτέα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εγώ δεν το σκέφτομαι, απλά οδηγάω».

Petter Solberg: «Οι ειδικές είναι πάρα πολύ καλές. Νομίζω ότι είναι οι καλύτερες που έχω αγωνιστεί στο Ακρόπολις, αφού οι επιφάνειες είναι πολύ καλές. Έχω εντυπωσιαστεί με τις ειδικές. Η Ιτέα είναι μακριά, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα».

Jari Matti Latvala: «Οι ειδικές στην Ιτέα, αλλά και η Θήβα είναι πολύ καλές. Το Χαρβάτι είναι λίγο μαλακό, αλλά όλα μέχρι τώρα δείχνουν καλά. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε και τις αυριανές ειδικές για να σας πω αν ο αγώνας είναι σκληρός. Η απόσταση ως την Ιτέα είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι κακό αυτό, αφού η διαδρομή είναι άνετη».

Matthew Wilson: «Οι ειδικές που κάναμε σήμερα ήταν φανταστικές. Ειδικά αυτές στην Ιτέα. Όλα δείχνουν καλά μέχρι αυτή τη στιγμή. Αύριο θα δούμε και τις υπόλοιπες. Σίγουρα, είναι κρίμα που κάνουμε τόσα χιλιόμετρα για να αγωνιστούμε μόλις σε δύο ειδικές, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Και αυτό είναι το ίδιο για όλους. Το καλό είναι ότι όταν φτάνεις εκεί, οι ειδικές είναι πολύ καλές».

Federico Villagra: «Οι ειδικές είναι πολύ καλές και σε καλή κατάσταση. Εμείς στην Αργεντινή έχουμε αντίστοιχα μεγάλες απλές διαδρομές και έτσι δεν έχω πρόβλημα με τη διαδρομή ως την Ιτέα».

Sebastien Ogier: «Μέχρι στιγμής οι ειδικές είναι καλές. Όχι τόσο σκληρές, κάτι που είναι θετικό. Στο Χαρβάτι έχει αρκετό μπόσικο χώμα και ο δρόμος γλιστράει. Η απλή διαδρομή ως την Ιτέα είναι μεγάλη, και σίγουρα δεν θα το διασκεδάσουμε, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα».

Evgeny Novikov: «Πέρσι συμμετείχα σε αυτόν τον αγώνα και μόλις μία ειδική είναι ίδια. Όλες οι άλλες είναι καινούργιες! Είναι αρκετά δύσκολες και γλιστερές θα έλεγα. Μόνο το Χαρβάρι είναι λίγο πιο σκληρό, αλλά οι άλλες είναι καλές».

Conrand Rautenbach: «Οι ειδικές διαδρομές στην Ιτέα, όπως και η Θήβα, είναι πολύ ωραίες. Γρήγορες και σε πολύ καλές επιφάνειες. Η ε.δ. Χαρβάτι δεν είναι και τόσο ωραία, αφού έχει αρκετό μπόσικο χώμα, ενώ είναι και σκληρή για τα αυτοκίνητα. Όποιος είναι πρώτος στο δρόμο θα έχει πρόβλημα, αν και αυτό είναι κάτι που δεν θα απασχολήσει εμάς. Η απόσταση ως την Ιτέα είναι μεγάλη, και ίσως θα μπορούσαμε να μείνουμε εκεί και να ξεκινήσουμε από εκεί τον αγώνα. Όπως κάναμε σήμερα με τις αναγνωρίσεις. Θα ήταν εντάξει».

Khalis Al Qassimi: «Οι ειδικές στην Ιτέα και τη Θήβα είναι καλές, αλλά το Χαρβάτι δεν είναι αντίστοιχα καλό. Ειδικά στο κατηφορικό κομμάτι, όπου έχει αρκετές πέτρες, θα γλιστράει αρκετά».