Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Νικητής στο Memorial Bettega ο Ogier! 13/12/2010 12:56 μμ

Μετά από τις τρεις απογοητευτικές εμφανίσεις στους τρεις τελευταίους αγώνες του WRC, ο Sebastien Ogier επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, επικρατώντας στο Memorial Bettega που διεξήχθη για ακόμα μία χρονιά στο πλαίσιο του Bolgna Motor Show. Ο 27χρονος Γάλλος, επικράτησε με τη Citroen C4 WRC επί του Petter Solberg στον μεγάλο τελικό, ο οποίος φυσικά οδηγούσε τη C4 της ιδιωτικής του ομάδας. Ο Ogier είχε προλάβει νωρίτερα στους ημιτελικούς να πετάξει εκτός του Mikko Hirvonen με το ford Focus RS WRC. Ο Φινλανδός κατάφερε να τερματίσει εν τέλει τρίτος, αφού κατάφερε να επικρατήσει στο μικρό τελικό επί του Ιταλού Luca Pedersoli με ίδιο αυτοκίνητο.

Ο Ogier, που το 2010 κέρδισε δύο γύρους του θεσμού, σε Πορτογαλία και Ιαπωνία, δήλωσε: «Είχαμε πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες μάχες με τους άλλους οδηγούς, και ειδικά με τον Petter στον τελικό. Οι ομάδες μας είχαν μεγάλο πάθος και κανείς μας δεν ήθελε να χάσει, με αποτέλεσμα να χαρώ πολύ για αυτή τη νίκη. Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, με πολύ κόσμο. Ήταν ένα πολύ ωραίο σόου και το γεγονός ότι συνδυάζεται με το Bologna Motor Show είναι ένα επιπλέον θετικό στοιχείο. Επίσης, και η ειδική διαδρομή είναι πολύ ενδιαφέρουσα αν αναλογιστούμε ότι είναι σούπερ ειδική».

Ο Solberg από την πλευρά του, κέρδισε στο «νυχτερινό σπριντ» το Σάββατο, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στους τελικούς της Κυριακής. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Solberg ήταν αήττητος. «Ειλικρινά ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο. Είναι κρίμα που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον Ogier, αλλά πιστεύω ότι προσφέραμε πλούσιο θέαμα στους θεατές». Παρών ήταν και ο μεγαλύτερος αδερφός του Petter Solberg, Henning, αλλά και ο εξελικτής της Citroen, Philippe Bugalski, οι οποίοι όμως τέθηκαν εκτός πολύ νωρίς._Π.Τ.panost@4troxoi.gr