Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Ο Lapworth μιλάει περί των οδηγών της Mini! 2/12/2010 3:43 μμ

Ο τεχνικός διευθυντής της Mini, Daavid Lapworth, δήλωσε ότι το ενδεχόμενο πως η ομάδα του δεν θα έχει στις τάξεις της ένα μεγάλο αστέρι, δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, ειδικά από τη στιγμή που οι ελπίδες για ένταξη του Marcus Gronholm έχουν εξανεμιστεί. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μπορεί να μην έχει αποκλείσει τελείως ακόμα ότι θα οδηγήσει για λογαριασμό της Mini, αλλά η ενδεχόμενη παρουσία του Dani Sordo, σε συνδυασμό με αυτή του Kris Meeke, κάνουν τον Lapworth να πιστεύει ότι ακόμα και χωρίς τον Gronholm, το δίδυμο των οδηγών θα έχει αρκετή εμπειρία: «Ο οδηγός που αναφέρετε (Sordo), ο οποίος οδήγησε το αυτοκίνητο την περασμένη εβδομάδα, μπορεί να είναι νέος σε ηλικία, αλλά έχει τέσσερα χρόνια εμπειρίας και μάλιστα σε ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Δεν νομίζω ότι μας λείπει κάτι. Σίγουρα, το να συνεργαστείς με τον Gronholm είναι σπουδαίο, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να τον βάλεις στο αυτοκίνητο και θα οδηγήσει στο όριο. Και μάλιστα στη συνέχεια η αίσθηση που σου περνάει με τις εντυπώσεις του για το αυτοκίνητο είναι πολύ απλή και κατατοπιστική. Αυτό είναι πολύ καλό, αφού έχεις πλήρη ιδέα για το που βρίσκεται το αυτοκίνητο, αλλά αν με ρωτάτε μήπως με ενοχλεί που δεν θα έχουμε ένα σπουδαίο όνομα στην ομάδα, σας απαντώ πως δεν νομίζω ότι κάπου θα υστερούμε. Και δεν νομίζω ότι χάνουμε. Μάλιστα, μην ξεχνάτε ότι ακόμα έχουμε στις τάξεις μας τον Markko Martin, ο οποίος μας βοηθάει πάρα πολύ».

Παράλληλα, ο Lapworth έπλεξε και το εγκώμιο του Kris Meeke, μετά τους πρώτους μήνες συνεργασίας τους. «Μπορεί ο Kris να μην έχει μεγάλη εμπειρία από τα αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC, αλλά έχει οδηγήσει αρκετά από αυτά. Παρόλα αυτά, όταν οι τεχνικοί κανονισμοί μας έχουν υποχρεώσει να ξεκινήσουμε από λευκό χαρτί, τότε δεν έχει και πολύ σημασία να γνωρίζεις τι ακριβώς κάνει ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC».

Η Mini ολοκλήρωσε μία εβδομάδα δοκιμών στη Σαρδηνία, με τον Dani Sordo να οδηγεί τις δύο τελευταίες ημέρες, μία στην άσφαλτο και μία στο χώμα. Η προσοχή της ομάδας στο χώμα στράφηκε στις ρυθμίσεις της ανάρτησης σε συνεργασία με την Ohlins, ενώ στην άσφαλτο πραγματοποίησε τα πρώτα του αγωνιστικά χιλιόμετρα. Η επόμενη σειρά δοκιμών είναι προγραμματισμένη πριν τα Χριστούγεννα στη Μ. Βρετανία._Π.Τ.panost@4troxoi.gr