Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Νέα  / Aρθρο

Πίστωση χρόνου ζητάει ο Meeke 1/12/2010 4:15 μμ

Ο πρώτος και ουσιαστικά μοναδικός επιβεβαιωμένος οδηγός της Mini WRC, ο Kris Meeke, σε δηλώσεις του ζήτησε πίστωση χρόνου και υπομονή, αναφορικά με την πρώτη εμφάνιση του αυτοκινήτου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Ο Βρετανός περσινός Πρωταθλητής του IRC, υποστήριξε ότι η Prodrive δεν πρόκειται να βιαστεί, με δεδομένο το γεγονός ότι τη νέα χρονιά θα αγωνιστεί σε επιλεκτικούς αγώνες, ενώ η πλήρης εμπλοκή αναμένεται από το 2012. Η ομάδα της Mini, πραγματοποίησε την 3η μεγάλη σειρά δοκιμών της στη Σαρδηνία, μετά από αυτές που ολοκλήρωσε σε Πορτογαλία και Ισπανία νωρίτερα. «Δεν θέλω να είμαι αισιόδοξος, επειδή δεν γνωρίζω ακριβώς το επίπεδο εξέλιξης στο οποίο βρίσκονται οι άλλες ομάδες. Όμως, είχα την τύχη να βρεθώ σε αρκετά αγωνιστικά αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια, και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε. Και μάλιστα από τη στιγμή που το αυτοκίνητο δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα ούτε καν 2.000 χιλιόμετρα δοκιμών», είπε ο Βρετανός και συνέχισε: «Το σημαντικό είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε και δεν προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Η ομάδα τα πάει εξαιρετικά, αλλά όπως είναι λογικό κάποια πράγματα θέλουν το χρόνο τους».

Ο τεχνικός διευθυντής της Prodrive, David Lapworth, συμφώνησε με τον Meeke και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειαζόμαστε είναι η υπομονή. Όλοι στην ομάδα, αυτομάτως, έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στο να κερδίσουμε τον πρώτο μας αγώνα και τον τίτλο το 2012. Αυτό είναι που θέλουμε. Όμως, το πλάνο μας έχει τριετή διάρκεια και αυτό που θέλουμε είναι παρουσιάσουμε το αυτοκίνητο το 2011, έτσι ώστε να έχουμε ακόμα μία χρονιά εξέλιξης το 2012 και εν συνεχεία να παλέψουμε για τον τίτλο το 2013. Όμως, ξέρετε πως ακριβώς έχουν τα πράγματα όταν στις πόρτες μπουν τα νούμερα».

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ο Dani Sordo οδήγησε το Mini Countryman WRC, ενώ τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για δεδομένη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών._Π.Τ.panost@4troxoi.gr