Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Με Proton στο San Remo ο Panizzi! 17/9/2010 4:38 μμ

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου, ο Gilles Panizzi θα οδηγήσει για λογαριασμό της Proton στο επερχόμενο Ράλλυ Σαν Ρέμο. Μάλιστα, στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ίσως η σχέση του Γάλλου οδηγού με την μαλαισιανή εταιρία να είναι μακροπρόθεσμη! Ο επτά φορές νικητής σε αγώνες του WRC, μπορεί να μην έχει αγωνιστεί καθόλου φέτος, αλλά η ιδέα του να επιστρέψει σε έναν αγώνα που έχει κερδίσει τρεις φορές στο παρελθόν δεν τον αφήνει ασυγκίνητο. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, λοιπόν, η συμφωνία έχει κλειστεί μετά από συνάντηση που έγινε στα αρχηγεία της ομάδας του Chris Mellors στη Μ. Βρετανία. «Η ευκαιρία εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό και ουσιαστικά ζήτησαν τη βοήθεια μου, για να εκμεταλλευθεί η Proton την εμπειρία μου, στην προσπάθεια της να διακριθεί στο σπορ», είπε ο Panizzi και συνέχισε! «Σε αυτόν τον αγώνα θα προσπαθήσουμε να μάθουμε ο ένας τον άλλο, και αν στο τέλος αισθανθούμε ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες, τότε θα εξετάσουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας».

Βέβαια, ο Panizzi δεν τρέφει φρούδες ελπίδες και θεωρεί ότι μία τέταρτη νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα είναι απίθανη. «Αυτός ο αγώνας για μένα μοιάζει περισσότερο με ένα είδος δοκιμής και λιγότερο με έναν πραγματικό αγώνα. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς να είμαστε ανταγωνιστικοί αμέσως και θα έχω να αντιμετωπίσω σαφώς νεότερους οδηγούς, με σαφώς καλύτερη φυσική κατάσταση και πιο πεινασμένους για διάκριση. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω στην εξέλιξη του αυτοκίνητου με στόχο την μακροπρόθεσμη βελτίωση του. Οδήγησα πολύ λίγο το Proton στη Μ. Βρετανία και μπορώ να πω ότι έχει καλή αίσθηση και αποτελεί καλή βάση. Από εκεί και πέρα είμαι ενθουσιασμένος που θα λάβω μέρος σε έναν τόσο ωραίο αγώνα, από τον οποίο μάλιστα έχω εξαιρετικές αναμνήσεις. Και θα είναι ακόμα καλύτερα για μένα, από τη στιγμή που δεν θα αισθάνομαι πίεση. Βέβαια, κάθε φορά δίνω το 100% του εαυτό μου και η δουλειά που έχω να κάνω είναι σοβαρή, αλλά θα προσπαθήσω να το ευχαριστηθώ κιόλας, αφού είναι μεγάλη απόλαυση να οδηγείς ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο σε αυτούς τους δρόμους. Ειδικά, όταν έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις».

Ο Chris Mellors, από την πλευρά του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τι μπορεί να πει κανείς για τον Gilles Panizzi; Είναι ένας εξαιρετικός οδηγός που είμαστε ενθουσιασμένοι που τον έχουμε μαζί μας. Είχαμε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή που μας επισκέφτηκε στη Μ. Βρετανία και πραγματικά θέλουμε να αναπτύξουμε μία μακροπρόθεσμη σχέση μαζί του, πέρα από τον αγώνα του San Remo. Όπως λέει και ο Gilles, δεν περιμένουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στον ιταλικό αγώνα, αφού αυτή είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον ίδιο να εξοικειωθεί με το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να προετοιμαστεί για το μέλλον»!

Το Ράλλυ San Remo είναι ο δέκατος γύρος του IRC και θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 23-25 Σεπτεμβρίου._Π.Τ.panost@4troxoi.gr