Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Μεγάλη επιτυχία για το Γιώργο Κατσίνη στην Ουγγαρία! 31/7/2010 12:30 μμ

Εξαιρετική επίδοση για το Γιώργο Κατσίνη (φωτ. αρχείου)
Με εξαιρετικό τρόπο ξεκίνησε το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στην πίστα Hungaroring της Βουδαπέστης, όπου διεξάγεται και ο αγώνας της Formula 1. Πριν από αυτό όμως, τόσο το πρωί του Σαββάτου όσο και της Κυριακής, διεξάγονται οι αγώνες της Formula BMW, ενός άκρως ανταγωνιστικού θεσμού.

Εκεί συμμετέχει και ο δικός μας Γιώργος Κατσίνης, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο, τερματίζοντας στην 3η θέση μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση. Ο Έλληνας οδηγός, σημείωσε το καλύτερό του αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα ανέβασε την ελληνική σημαία για πρώτη φορά στο βάθρο, σε Σαββατοκύριακο αγώνα της Formula 1! Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το νεαρό οδηγό αλλά και τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Γιώργος, κινήθηκε ταχύτατα σήμερα και αυτό εκτός από το ίδιο το αποτέλεσμα, φαίνεται και από το γεγονός ότι ο ταχύτερός του γύρος απείχε μόλις 70 χιλιοστά του δλ. από τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας. Στο σημερινό αγώνα, εκκίνησε από την 4η θέση και κατάφερε να επωφεληθεί ανεβαίνοντας τελικά στο βάθρο, μετά από πολύ ανταγωνιστική προσπάθεια. Ενδεικτικοί του κύρους του θεσμού, είναι μερικοί οδηγοί που έχουν "αποφοιτήσει" από αυτόν, όπως οι Sebastian Vettel και Nico Rosberg. Η συνέχεια για τον Έλληνα οδηγό και το μονοθέσιο της ομάδας Fortec θα δοθεί αύριο το πρωί με το δεύτερο αγώνα, όπου θα ξεκινήσει από την 6η θέση. Για την ιστορία, νικητής αναδείχθηκε ο Ολλανδός Robin Frijns, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο ομόσταυλος του Κατσίνη, Άγγλος Jack Harvey. _Ν.Δ.douzinas@technicalpress.gr

Ο Γιώργος Κατσίνης μας περιέγραψε συνοπτικά την πορεία του στον αγώνα, αλλά και τα πρώτα συναισθήματα μετά την επιτυχία του:
«Αισθάνομαι πολύ περήφανος, αφού είναι η πρώτη φορά που η ελληνική σημαία ανεβαίνει στο βάθρο σε Σαββατοκύριακο που διεξάγεται GP της Formula 1. Είμαι ο πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο και το συναίσθημα είναι υπέροχα. Ξεκίνησα τον αγώνα από την 4η θέση, όμως στην εκκίνηση έχασα μια θέση, την οποία ανέκτησα στη δεύτερη στροφή. Έπειτα ακολουθούσα τους πρωτοπόρους. Στη συνέχεια πέρασα τον Κάρλος Σάινθ και έτσι βρεθήκαμε στην 3η θέση της κατάταξης και στο βάθρο. Ο καιρός είναι καλός και στην πίστα έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί θεατές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι».