Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Hellenic Rally Raid & Σύστημα εντοπισμού 9/11/2009 3:37 μμ

Πατήστε για μεγέθυνση
Πατήστε για μεγέθυνση
Στον πρόσφατο αγώνα Hellenic Rally Raid, που διοργανώθηκε από το www.off-road.gr χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το σύστημα εντοπισμού TrailTrack, που μετέδιδε σε πραγματικό χρόνο τη θέση και την ταχύτητα των αγωνιζομένων.

Ας πάρουμε μια ιδέα τι είναι το TrailTrack.
Πρόκειται για ένα σύστημα λογισμικού και υλικού που δίνει τη δυνατότητα στον οργανωτή να γνωρίζει την ακριβή θέση και ταχύτητα του αγωνιζόμενου σε πραγματικό χρόνο.
Ένας πομποδέκτης τοποθετείται στο αυτοκίνητο ή, σε περίπτωση μοτοσικλέτας, τον φέρει ο αναβάτης πάνω του. Ο πομποδέκτης μέσω δορυφόρων καταγράφει την ακριβή θέση του και την αποστέλλει ασύρματα μέσω δικτύου, σε πραγματικό χρόνο, στο κεντρικό σημείο διαχείρισης του συστήματος.

Εκεί αρχικά γίνεται η λήψη των σημάτων τα οποία αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Ένα σύστημα εφαρμογών, συνεχώς επεξεργάζεται τα δεδομένα, δημιουργεί με αυτά τις απαραίτητες πληροφορίες και στη συνέχεια τα προβάλει σε ένα σύστημα χαρτογράφησης. Όλα αυτά γίνονται σε πραγματικό χρόνο.
Από τη στιγμή που θα γίνει η αποστολή του μηνύματος από τον πομποδέκτη του αγωνιζόμενου, σε ένα μέσο χρόνο 3 δευτερολέπτων η πληροφορία αποθηκεύεται στη βάση δεδομένων και είναι έτοιμη για χρήση.

Το σύστημα χαρτογράφησης ανανεώνει την πληροφορία σε χρόνο που καθορίζεται από το χρήστη του συστήματος, ο οποίος μπορεί να είναι από 1 δευτερόλεπτο έως όσο επιθυμεί ο χειριστής.
Η αποστολή των μηνυμάτων από τον πομποδέκτη του αγωνιζόμενου είναι επίσης προγραμματιζόμενη, από το κέντρο διαχείρισης.

Aπό πλευράς υποδομών στο κέντρο του αγώνα, δε χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα. Όλα τα απαραίτητα υπάρχουν στο σύστημα. Ο οργανωτής θα πρέπει να έχει προνοήσει για έναν χώρο όπου θα μπορούν να δουλέψουν οι άνθρωποι το σύστημα και να υπάρχει παροχή ρεύματος.
Μετά την αρχική παραμετροποίηση με τα στοιχεία του αγώνα, το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι φορητό. Δηλαδή ένας φορητός υπολογιστής μπορεί να βρίσκεται σε ένα αυτοκίνητο που κινείται και ο συνοδηγός να βλέπει σε πραγματικό χρόνο όλες τις θέσεις των αγωνιζομένων.
Αναμφίβολα, ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια του υπεύθυνου ασφαλείας της οργάνωσης.

(Δελτίο Τύπου_ www.off-road.gr

Πατήστε για μεγέθυνση