Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Ράλλυ Barum: Ρεκόρ! 18/8/2009 4:33 μμ

119 αυτοκίνητα θα δώσουν το παρών στον όγδοο γύρο του Intercontinental Rally Challenge, και παράλληλα έβδομο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, εκ των οποίων τα 25 θα είναι προδιαγραφών S2000! Αριθμός ρεκόρ, και μάλιστα με τις συμμετοχές να διακρίνονται όχι μόνο για τον αριθμό, αλλά και την ποιότητα τους! Στοιχείο, που αναμένεται να παίξει το ρόλο του σε επίπεδο ενδιαφέροντος και συναγωνισμού. Χαρακτηριστικά, σας αναφέρουμε μερικές από αυτές, όπως των Juho Hanninen και Jan Kopecky με τα εργοστασιακά Skoda Fabia S2000, αλλά και των Luca Rossetti και Giandomenico Basso με τα Abarth S2000. Συνολικά, όσοι τυχεροί βρεθούν στην Τσεχία θα δουν από κοντά 12 207 S2000, έξι Punto Abarth, τέσσερα Fabia, δύο Proton Satria S2000 και ένα Opel Corsa S2000! Μάλιστα, το τελευταίο, το οποίο είναι και το μοναδικό στη λίστα των συμμετοχών, θα το οδηγήσει ο γνωστός σε όλους μας από τη θητεία του στο WRC, Andreas Mikkelsen! Μερικά ακόμα σημαντικά ονόματα από το χώρο του WRC είναι ο Evgeny Novikov που θα λάβει μέρος με ένα Skoda Fabia S2000, αλλά και ο Πρωταθλητής του JWRC Martin Prokop που θα εκκινήσει στο τιμόνι του 207 στα χρώματα της BF Goodrich.

Φυσικά, δεν λείψουν οι συνήθεις πρωταγωνιστές του θεσμού, όπως ο επικεφαλής της βαθμολογίας του IRC, Kris Meeke και ο μεγάλος του αντίπαλος ο Nicolas Vouillioz και ο Freddy Loix, όλοι τους με 207 S2000 της βελγικής Kronos. Δυναμική αναμένεται η εμφάνιση και του Τσέχου Roman Kresta με ακόμα ένα 207, αλλά και των δύο Proton Satria με τους Guy Wilks και Brian Bouffier στα πηδάλια. Ο αγώνας θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης του Zlin, με την τέλεση της σούπερ ειδικής στο ίδιο μέρος, ενώ την Κυριακή τα πληρώματα θα επιστρέψουν στην πόλη του Zlin για τον τερματισμό.

Όλα τα τελευταία νέα μπορείτε να παρακολουθείτε από το επίσημο site του IRC, www.ircseries.com, αλλά και του αγώνα, www.barum.rally.cz. Βέβαια, όσοι πιστοί μπορείτε να δείτε και συνολικά εννέα ώρες ζωντανής κάλυψης από τα κανάλια του Eurosport σε όλο τον κόσμο._Π.Τ.panost@4troxoi.gr