Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

24 heures bu Mans: Θρίαμβος της Peugeot 14/6/2009 5:36 μμ

Τα «908 Hdi-FAP» ολοκλήρωσαν τον αγώνα στις δύο πρώτες θέσεις, προσφέροντας στην Peugeot τη νίκη στις «24 ώρες» του Μαν για πρώτη φορά ύστερα από 16 χρόνια.

Alexander Wurz, Mark Gene & David Brabham γράφτηκαν στη βίβλο των νικητών του κλασικού αγώνα, ενώ για τη γαλλική εταιρεία αυτή ήταν η πρώτη της νίκη στην κλασική διαδρομή με κινητήρα diesel και η τρίτη της συνολικά. Στη δεύτερη θέση με το 908 αρ. 8 τερμάτισαν οι Stephane Sarrazin, Frank Montagny & Sebastian Bourdais, ενώ ο ταχύτερος γύρος της φετινής διοργάνωσης γράφτηκε και πάλι από ένα Peugeot (αρ. 7).

Την τρίτη θέση του βάθρου των νικητών κατέλαβαν οι περσινοί νικητές Rinaldo Capello, Tom Kristensen & Alan McNish με το Αudi R15 TDI. Αυτό το πλήρωμα ήταν το μόναδικό της Αudi που ανταγωνίστηκε τους νικητές και μέχρι την 21η ώρα ήταν «μέσα στο παιχνίδι» της πρώτης θέσης.

Η νίκη της Peugeot διέκοψε την πορεία της Αudi, που από το 2000 μέχρι το 2008 μονοπώλησε τις νίκες (εξαίρεση το 2003, με τη Βentley, που όμως είχε κινητήρα Αudi). Μετά τη σημερινή τους επιτυχία οι Γάλλοι έχουν στην παρακαταθήκη τους δύο αυτοκίνητα-νικητές του Μαν, το 905 και το 908.

Οι Lola Aston Martin έκαναν σπουδαίο αγώνα, με την πρώτη από αυτές (αρ. 007–Charouz, Enge, Mucke) να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, εννέα γύρους πίσω από το νικητή και δύο από το Αudi. Η δεύτερη Lola Aston Martin τερμάτισε στην 11η θέση, ενώ ακόμη μία έμεινε εκτός αγώνα νωρίτερα, ύστερα από έξοδο.

Στην κατηγορία LMP2 νίκησε η Porsche RS Spyder, τερματίζοντας στη δέκατη θέση, ενώ στην LM GT1 μια Corvette που ολοκλήρωσε τον αγώνα στη 15η θέση. Η LM GT2 ήταν μονόλογος των Ferrari F430 GT.

Από τα 55 αυτοκίνητα που ξεκίνησαν τερμάτισαν τα 38, ενώ η βροχή τελικά δεν εμφανίστηκε._Σπ. Χατ.

Τελικά αποτελέσματα