Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

8ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις: Όλα έτοιμα! 5/5/2009 3:53 μμ

Στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα η επίσημη Συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη του 8ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις. Το παρών, εκτός φυσικά από τους εκπροσώπους του Τύπου, έδωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, κύριος Γιώργος Δρακάκης, ο πρόεδρος της «Τεχνόπολις» κύριος Φώτης Ιγνατίου, ο Δήμαρχος Γραβιάς κύριος Θανάσης Μανιάνας και ο αλυτάρχης του αγώνα κύριος Γιώργος Παυλόπουλος. Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της «Τεχνόπολις», ο οποίος και καλωσόρισε τον αγώνα στον υπέροχο χώρο στο Γκάζι. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι φιλοδοξεί και ελπίζει αυτή να είναι η απαρχή μίας μακροχρόνιας συνεργασίας, με την «Τεχνόπολις» να φιλοξενεί όπως και φέτος τον Τεχνικό έλεγχο του αγώνα.

Στη συνέχεια, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής, αλλά και του Δημάρχου Γραβιάς, το λόγο πήρε ο αλυτάρχης του αγώνα, ο οποίος και παρουσίασε αναλυτικά τον αγώνα. Συγκεκριμένα, ο κύριος Παυλόπουλος ανέφερε ότι ο αγώνας έχει αλλάξει κατά 90% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, την ώρα που το κέντρο του έχει μεταφερθεί στα Καμένα Βούρλα. Όπως ο ίδιος μας ανέλυσε, αυτό συνέβη για δύο λόγους. Πρώτος και κυριότερος είναι η προσπάθεια που έγινε για να αποκτήσει χρώμα από παλαιότερα Ακρόπολις, αφού οι ειδικές διαδρομές είναι γνωστές και αγαπημένες από το παρελθόν, έχοντας γράψει τη δική τους ιστορία στους αγώνες. Κατά δεύτερον, φέτος προτιμήθηκε οι δύο πρώτες ημέρες να διεξαχθούν σε ασφάλτινες επιφάνειες, ενώ μόνο η τελευταία σε χωμάτινες. Η λύση αυτή προτιμήθηκε έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι αγωνιζόμενοι και να χρειαστεί να μετατρέψουν μόλις μία φορά τα αυτοκίνητα τους από ασφάλτινα σε χωμάτινα, πάντα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στη συνέχεια, ο αλυτάρχης του αγώνα ανέλυσε διεξοδικά τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα 133 πληρώματα των κατηγοριών Sporting και Regularity, με την πρώτη να περιλαμβάνει 55 αυτοκίνητα και τη δεύτερη 78. Η πανηγυρική εκκίνηση θα δοθεί την Πέμπτη 7 Μαίου στις 18:00 κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ενώ την επόμενη ημέρα θα εκκινήσει ο πραγματικός αγώνας από τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου. Η κατηγορία Sporting θα καλύψει 1,243 χιλιόμετρα με 22 ειδικές διαδρομές, την ώρα που οι αγωνιζόμενοι στην κατηγορία Regularity θα διαγωνιστούν σε 37 δοκιμασίες ακριβείας, συνολικού μήκους 1,080 χιλιομέτρων. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαίου, και πάλι κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης._Π.Τ.panost@4troxoi.gr