Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Η ώρα του μεγάλου τελικού για Αμαξόπουλο! 19/12/2008 5:34 μμ

Ο Δημήτρης Αμαξόπουλος και η Ιταλίδα συνοδηγός του, Alice Ricci, βρίσκονται στην γειτονική Ιταλία και ετοιμάζονται για τον μεγάλο τελικό του C2 R2 Trophy. Ο ταλαντούχος Έλληνας οδηγός, βρέθηκε και πέρσι στην τελική φάση του θεσμού, αλλά δεν είχε καταφέρει να κερδίσει το μεγάλο βραβείο. Φέτος, ο Δημήτρης ήταν ένας και παραμένει ένας από τους σημαντικότερους διεκδικητές του βραβείου. Ποιο είναι αυτό; Για όσους δεν θυμούνται, να εξηγήσουμε λίγο τη διαδικασία. Συγκεκριμένα, οι καλύτεροι συνδυασμοί από τα Trophy των εκάστοτε περιοχών, συναντιούνται σε έναν αγώνα στο τέλος της χρονιάς, όπου ο νικητής στο συγκεκριμένο Ράλλυ θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος τη νέα χρονιά σε έναν αγώνα της περιοχής του, όποιον επιθυμεί, με ένα Citroen C2 S1600!

Ο μεγάλος τελικός, λοιπόν, φέτος θα διεξαχθεί στον ίδιο αγώνα με πέρσι, το Rally Il Ciocchetto. Οι διεκδικητές του τροπαίου είναι πέντε και ο Δημήτρης συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς. Ο Έλληνας οδηγός, όμως, έχει να αντιμετωπίσει ακόμα ένα πρόβλημα, πέρα από τους αντιπάλους του στις ειδικές διαδρομές. Τον τραυματισμό στο σπασμένο του χέρι. Ο Αμαξόπουλος κατά τη διάρκεια του Ράλλυ Παλάδιο, είχε σπάσει το χέρι του και αυτή τη στιγμή δεν έχει αναρρώσει πλήρως. Ο Αμαξόπουλος επισκέφτηκε τον Dr. Costa, ο οποίος φροντίζει τους περισσότερους από τους αναβάτες του Moto GP, και του αφαίρεσε τον γύψο από το χέρι, τοποθετώντας του ένα μικρό νάρθηκα στην παλάμη. Έχοντας πραγματοποιήσει τις αναγνωρίσεις του αγώνα, ο Δημήτρης μίλησε στο rally.gr σχετικά τις ειδικές, αλλά και με τον τραυματισμό του. «Ο αγώνας έχει 13 ε.δ., οι οποίες έχουν πολύ μικρό μήκος. Ουσιαστικά, είναι ίδιες με αυτές που συμμετείχαμε πέρσι και μπορώ να πω ότι έχω κάποια εμπειρία. Βέβαια, επειδή φέτος οι σημειώσεις είναι στα Ιταλικά, χρειάστηκε να πραγματοποιήσουμε καινούργιες. Από εκεί και πέρα, ακόμα πονάει το χέρι μου, ενώ δεν έχω αρκετή δύναμη, με αποτέλεσμα να κουράζεται εύκολα. Το γεγονός ότι οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ κλειστές, δεν βοηθάει είναι η αλήθεια στην προσπάθεια. Ελπίζω να ξεπεράσω τον πόνο, αν και δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί. Εμείς, πάντως θα προσπαθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται και θα διεκδικήσουμε το βραβείο. Θα παλέψουμε»!

Ο αγώνας ξεκινάει σήμερα το βράδυ με την τέλεση της σούπερ ειδικής, ενώ περιλαμβάνει δύο σκέλη, το Σάββατο και την Κυριακή, με 13 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 35 χιλιομέτρων! Είναι χαρακτηριστικό του αγώνα, αφού η μεγαλύτερη ειδική έχει μήκος 3,04 χιλιόμετρα!_Π.Τ.panost@4troxoi.gr