Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Superleague Formula: Ο Σταμάτης Κατσίμης 1oς οδηγός του Ολυμπιακού! 26/10/2008 7:11 μμ

Στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία, όπου το επόμενο Σαββατοκύριακο (1-2 Νοεμβρίου) θα διεξαχθεί ο 5ος γύρος του πρωταθλήματος Superleague Formula, o οδηγός που θα αγωνίζεται για λογαριασμό του Oλυμπιακού θα είναι ο 26χρονος συμπατριώτης μας, Σταμάτης Κατσίμης!

Ο Έλληνας πιλότος, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του διευθυντή της GU-Racing, Gunther Unterreitmeier με την απόδοσή του στις ελεύθερες δοκιμές για rookie οδηγούς, ιδίως με τους χρόνους που σημείωσε στο Estoril το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και συνεπώς, θα αναλάβει τα ηνία του κόκκινου μονοθεσίου!

Η επιλογή του Κατσίμη δεν έγινε τυχαία, μιας και ο συμπατριώτης μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη Vallelunga έχοντας αγωνιστεί τρεις φορές στο παρελθόν (το 2001 με Formula 3, το 2002 με Formula Renault και το 2003 σε αγώνα αντοχής με Renault Clio) σε αυτήν. «Στόχος μου είναι να πραγματοποιήσω μία αξιοπρεπή εμφάνιση και να ανεβάσω ψηλά το όνομα τον Ολυμπιακού αλλά και της Ελλάδας. Γνωρίζω την Ιταλική πίστα από παλαιότερους αγώνες και ευελπιστώ ότι, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, θα είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Παρά το ότι γνωρίζει καλά την πίστα της Ρώμης, ο Κατσίμης θα προσπαθήσει να… φρεσκάρει τη μνήμη του, αν βρει ένα τρόπο να κάνει μερικές δοκιμές με κάποιο άλλο μονοθέσιο (καθώς με αυτό της Superleague Formula είναι δυστυχώς αδύνατο).

Για να τον βοηθήσει τόσο στην ανάλυση των δεδομένων της τηλεμετρίας όσο και στο στήσιμο του μονοθεσίου, ο Κατσίμης θα πάρει μαζί του στην Ιταλία τον προσωπικό του μηχανικό, Γιάννη Καφετζή, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στις προσπάθειές του στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Formula 3.

Ο Κατσίμης αντικαθιστά τον Δανό Κάσπερ Άντερσεν, ο οποίος είχε τρέξει με το μονοθέσιο του Ολυμπιακού στους τέσσερις πρώτους αγώνες σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο και Πορτογαλία.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr