Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

O Jonathan Palmer αναλαμβάνει την Formula 2 16/9/2008 7:50 μμ

Jonathan Palmer
Jonathan Palmer
Η MotorSport Vision (MSV), νίκησε το διαγωνισμό της FIA για την παροχή σασί και κινητήρων στο καινούργιο πρωτάθλημα Formula 2 που οργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία.

Έπειτα από ψηφοφορία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, μέσω φαξ, αποφασίστηκε ότι η MSV θα αναλάβει την προώθηση του καινούργιου πρωταθλήματος και θα είναι υπεύθυνη για όλα τα μονοθέσια που θα συμμετέχουν.

Το καινούργιο μονοθέσιο θα σχεδιαστεί από την ομάδα της Formula 1, Williams, θα πληροί τους όρους ασφάλειας της Formula 1 και θα φέρει έναν τούρμπο κινητήρα 1,8 λίτρων της Audi.

To αρχικό πρωτότυπο του μονοθεσίου αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το Νοέμβριο, ενώ το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Μάιο του 2009 και θα περιλαμβάνει 8 γύρους, ο καθένας εκ των οποίων θα αποτελείται από δυο αγώνες.

Η MSV, ανήκει στον πρώην πιλότο της Formula 1 (και οδοντίατρο), Jonathan Palmer (πρωταθλητής στη Formula 2 το 1983), ο οποίος είναι ιδιοκτήτης 5 σιρκουί στη Βρετανία (Brands Hatch, Snetterton, Oulton Park, Bedford και Cadwell Park) και διοργανώνει το πρωτάθλημα μονοθεσίων Formula Palmer Audi τα τελευταία 11 χρόνια.

Ο 51 ετών Βρετανός δήλωσε κατενθουσιασμένος από το γεγονός ότι η εταιρία του κέρδισε το διαγωνισμό, για τον οποίο η FIA δεν ανακοίνωσε ποιες άλλες εταιρίες συμμετείχαν.

Ο Palmer πιστεύει ότι τα χρόνια εμπειρίας με την ομώνυμη κατηγορία την οποία διευθύνει, καθώς επίσης και το γεγονός ότι του ανήκουν πέντε πίστες και ότι διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα στο Βρετανικό πρωτάθλημα Superbikes θα είναι χρήσιμα για την διοργάνωση του πρωταθλήματος Formula 2.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr