Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

WTCC: Αποχωρεί η Alfa Romeo! 5/11/2005 12:21 μμ

Εικόνα από το παρελθόν...
Η Alfa Romeo επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να αποχωρεί από το WTCC στο τέλος της χρονιάς λίγες μέρες πριν ο Fabrizio Giovanardi δώσει την μάχη για την κατάκτηση του φετινού τίτλου

Η φημολογούμενη εδώ και καιρό προσπάθεια της Alfa Romeo να περιορίσει το πρόγραμμα της στο WTCC επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας Brera. Η Ιταλική εταιρία ανακοίνωσε ότι διακόπτει το πρόγραμμα στο τέλος της χρονιάς αφού δε κατάφερε να πάρει έγκριση για να εξελίξει τον αντικαταστάτη της 156. Όπως είχε γίνει γνωστό οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ του gruppo δεν έβλεπαν με καλό μάτι τη συμμετοχή της 159 σε αγώνες, ενώ η προοπτική να χρησιμοποιηθεί η 147 δεν αποδείχτηκε ελκυστική.

Πάντως ο brand manager Antonio Baravalle με δηλώσεις του στην Gazzetta dello Sport εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η εταιρία θα επιστρέψει γρήγορα στις πίστες: “Οι αγώνες εξακολουθούν να είναι μέρος της κουλτούρας της Alfa Romeo, αλλά θα μείνουμε ένα χρόνο εκτός και μετά θα αποφασίσουμε σε ποιο πρωτάθλημα και με ποιο αυτοκίνητο θα συνεχίσουμε”. Φήμες από τη Γερμανία θέλουν ήδη τους κόκκινους να εξετάζουν σοβαρά την γνώριμη από το παρελθόν περίπτωση του DTM.

Για το WTCC η είδηση αποτελεί ισχυρό σοκ αφού η Ιταλική εταιρία ήταν μαζί με την BMW οι πρωτεργάτες του θεσμού τόσο σε επίπεδο κανονισμών, όσο και οργανωτικά. Σοκαρισμένοι είναι όμως και οι οδηγοί των κόκκινων αφού βρέθηκαν χωρίς μπάκετ παρά την ανεπίσημη διαβεβαίωση που είχαν λάβει στον αγώνα της Τουρκίας ότι το πρόγραμμα θα συνεχίζονταν κανονικά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο James Thompson “η Alfa Romeo ουσιαστικά μοίρασε συνταξιοδοτήσεις”. Ο Βρετανός αναφέρονταν στους Tarquini και Giovanardi αφού ο ίδιος έχει πρόταση από την Vauxhall να επιστρέψει στο BTCC, ενώ και ο Massa δύσκολα θα αφεθεί στη τύχη του από την Ferrari που τον δεσμεύει με μακροχρόνιο συμβόλαιο.

Κ.Λ.
leonis@rally.gr
Ο κόκκινος στρατός της Monica Sipsz σε πλήρη παράταξη