Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

1–2 για την Zorri Motorsport στο Πρωτάθλημα Ελλάδος! 12/12/2010 11:56 πμ

Σε πανηγυρικό κλίμα διεξήχθη ο 5ος και τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για την ομάδα της Zorri Motorsport, το Σαββατοκύριακο 20-21/11 στην πίστα kartodromo, αφού κατάφερε να επικρατήσει με την 1η και 2η θέση στην τελική βαθμολογία. Με οδηγούς τους συνήθεις ύποπτους Θεοδώρου Σάββα και Πλάντζα Γιάννη, αμφότεροι οδηγώντας καθ’ όλη την χρονιά τα ταχύτατα και αξιόπιστα Easykart 125.

Στα χρονομετρημένα οι δύο οδηγοί κινήθηκαν ταχύτατα με τον Πλάντζα να εκκινεί από την 4η και τον Θεοδώρου από την 7η θέση ακολουθώντας συντηρητική προσέγγιση αφού αρκούσε ένας τερματισμός για την κατάκτηση του τίτλου. Στον Α’ τελικό μια επαφή κατά την εκκίνηση έριξε τον Πλάντζα τελευταίο ενώ ο Θεοδώρου κατάφερε να κερδίσει τρεις θέσεις τερματίζοντας 4ος με τον Πλάντζα να περιορίζεται στην 7η θέση. Έτσι ο Β΄ τελικός απέκτησε χαρακτήρα διαδικαστικό -και πανηγυρικό- αφού οι δύο οδηγοί είχαν πλέον εξασφαλίσει την 1η και 2η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Με το σβήσιμο των φαναριών ο Πλάντζας πετάχτηκε από την 7η θέση στην 3η, με τον Θεοδώρου να υποχωρεί στην 6η. Στους επόμενους 10 γύρους ο Πλάντζας άσκησε πίεση για την διεκδίκηση της 2ης θέσης όμως οι ελπίδες του σταμάτησαν όταν δέχτηκε χτύπημα από πίσω που τον έστειλε εκτός πίστας και στην ουρά της κατάταξης. Η καρό σημαία βρήκε τους δυο οδηγούς στην 4η και 6η θέση αντίστοιχα, με τον Θεοδώρου να ανακηρύσσεται πρωταθλητής της κατηγορίας για το έτος 2010!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο αγώνα έκαναν το ντεμπούτο τους στην κατηγορία μίνι, δύο οδηγοί από το φυτώριο της Zorri Motorsport, οι Λυρίτης Άγγελος και Ξηνταβελόνης Θάνος ηλικίας μόλις 8 ετών. Αν και ήταν οι μικρότεροι της παρέας ηλικιακά, η εμπειρία τους από την κατηγορία Easykart 50 που προήλθαν ήταν αρκετή ώστε να σταθούν επάξια απέναντι στου μεγαλύτερους και εμπειρότερους οδηγούς της κατηγορίας. Ο Άγγελος Λυρίτης έσπασε το ατομικό του ρεκόρ στην συγκεκριμένη πίστα αλλά ήταν άτυχος στην εκκίνηση που χτύπησε με κάποιους οδηγούς και εγκατέλειψε γρήγορα την προσπάθειά του, ενώ ο Θάνος Ξηνταβελόνης κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση στον Β’ τελικό.

Η Zorri Motorsport, μετά από την εκπληκτική παρουσία που είχε αυτή την χρονιά, εύχεται σε όλους η επόμενη αγωνιστική χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη!
(Δελτίο Τύπου)