Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Ο Δημήτρης Αμαξόπουλος στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο! 10/12/2010 10:33 πμ

Μπορεί το 2010 να μην έχει φύγει ακόμη, όμως στο Intercontinental Rally Challenge τα πάντα είναι έτοιμα για τη νέα χρονιά, που θα ξεκινήσει δυναμικά στις 19-22 Ιανουαρίου, από το Πριγκηπάτο του Μονακό.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ενός από τα διασημότερα ράλλυ στον κόσμο, το οποίο παράλληλα φέτος συμπληρώνει έναν αιώνα αγωνιστικής ιστορίας, ανακοίνωσε τις συμμετοχές, έστω και αν ακόμη σε αυτές δεν έχει δοθεί σειρά εκκίνησης. Οι συμμετοχές είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τις 100, που αποτελούν το όριο για τον αγώνα και έτσι, η Οργάνωση αναγκάστηκε να «κόψει» πολλά πληρώματα. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα πληρώματα πέρασαν από… κόσκινο και οι συμμετέχοντες είναι φυσικό να διακρίνονται για την ποιότητά τους.

Αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στη συμμετοχή του συμπατριώτη μας Δημήτρη Αμαξόπουλου, ο οποίος τελικά θα βρεθεί στην εκκίνηση του αγώνα, με ένα ολοκαίνουργιο μάλιστα Citroen DS3 R3T! Ο Έλληνας οδηγός, θα έχει ως συνοδηγό τον Ιταλό Luca Pieri, ενώ το αυτοκίνητο ανήκει στην ιταλική ομάδα «BP Racing», η οποία πάντως δε σχετίζεται με την εταιρεία πετρελαιοειδών που υποστηρίζει και την ομάδα της Ford. Η πρώτη επαφή του Έλληνα οδηγού με το αυτοκίνητο, έγινε από το δεξί μπάκετ. Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Αμαξόπουλος βρέθηκε στην παρουσίαση του Citroen DS3 R3T τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο περιθώριο του Ράλλυ Σαν Ρέμο στην Ιταλία, όπου συνοδήγησε με το Stephane Sarrazin.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως στον αγώνα συμμετέχουν κορυφαίοι οδηγοί, όπως οι Petter και Henning Solberg, Francois Delecour, Toni Gardemeister, καθώς και οι πρωταγωνιστές του IRC, αφού η ομάδα της Skoda συμμετέχει ουσιαστικά με 5 Fabia (Hanninen, Kopecky, Loix, Vouilloz, Mikkelsen) με τον τελευταίο να συμμετέχει με τη Skoda Μ.Βρετανίας. Παράλληλα, η Peugeot θα έχει 5 εκπροσώπους (Wilks, Neuville, Magalhaes, Sarrazin, Bouffier) και φυσικά τους Petter Solberg, Toni Gardemeister και Francois Delecour. Πέραν αυτών, αξιοσημείωτη παρουσία θα έχει και η Proton (Andersson, Atkinson, Cave), ενώ τη Ford θα εκπροσωπήσει κυρίως ο Henning Solberg. Παράλληλα, στην κατηγορία του Έλληνα οδηγού θα υπάρξουν 9 Citroen DS3, ένα από τα οποία θα οδηγεί ο Daniel Elena, που θα αλλάξει μπάκετ για έναν αγώνα, ενώ όπως είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο, στο Μόντε θα συμμετάσχει και ο Robert Kubica, με το αυτοκίνητό του να μην είναι ακόμη γνωστό. Από το επίπεδο των συμμετοχών και μόνο, φαίνεται πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Δημήτρη Αμαξόπουλου στο Μόντε Κάρλο σε περίπου 40 ημέρες. _Ν.Δ.douzinas@technicalpress.gr
Συνημμένα Αρχεία
περιγραφή όνομα τύπος αρχείου μέγεθος (ΜΒ)
ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ liste_engages__entry_list__09-12-2011-2 PDF 1,61