Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Και ο Kubica στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο! 9/12/2010 4:00 μμ

Ο πιλότος της Formula 1, Robert Kubica, θα λάβει μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, με το όνομα του να δίνει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη στον εναρκτήριο αγώνα του IRC για το 2011. Ο Πολωνός οδηγός είχε εκκινήσει στον αγώνα του 2010, αλλά στάθηκε άτυχος αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πολύ νωρίς από πρόβλημα στον κινητήρα. Στη συνέχεια, κατάφερε να διαμορφώσει αντίστοιχα το πρόγραμμα του και να αγωνιστεί σε μία σειρά από αγώνες εθνικών Πρωταθλημάτων. Ακόμα, δεν έχει γίνει γνωστό το αυτοκίνητο με το οποίο θα λάβει μέρος, αλλά σίγουρα θα είναι ένα από τα μοντέλα της Renault, πιθανότατα Clio προδιαγραφών S1600 ή R3.

Ακόμα ένας πρώην οδηγός της F1, ο οποίος είχε διατελέσει πιλότος στην Scuderia Italia και την Footwork F1, ο Alex Caffi, δήλωσε επίσης συμμετοχή στον αγώνα και θα οδηγήσει ένα Skoda Fabia S2000. Επίσης, ο πιλότος στο GP3 και στο Auto GP, Adrien Tambay (γιος του πρώην οδηγού της Ferrari Patrick) θα λάβει μέρος με ένα Peugeot 207 S2000, έχοντας πλάι του τον πολύπειρο Dennis Giraudet. Σε αυτούς προσθέστε και τον Petter Solberg επίσης με Peugeot, ενώ όπως όλα δείχνουν στον αγώνα θα λάβει μέρος και ο μεγάλος του αδελφός Henning με Ford Fiesta! Ο Sebastien Loeb, μπορεί να μην αγωνίζεται και πάλι στο αγαπημένο του Μόντε, αλλά ο συνοδηγός του Daniel Elena θα αλλάξει πλευρά και θα οδηγήσει ένα Citroen C2 R2.

Οι συνήθεις ύποπτοι του IRC, βέβαια, θα είναι όλοι εκεί. Η Skoda επιστράτευσε και πάλι τον Nicolas Vouillioz, ο οποίος και θα αγωνιστεί δίπλα στους Freddy Loix, Juho Hanninen, Jan Kopecky και Andreas Mikkelsen. Παράλληλα, αντίστοιχα δυναμική θα είναι η παρουσία της Peugeot, με τους Guy Wilks, Bruno Magalhaes, Bryan Bouffier, Thierry Neuville, τον Stephane Sarrazin αλλά και τον Toni Gardemeister, ο οποίος θα οδηγήσει ένα 207 S2000 της Astra Racing, αλλά και ο Francois Delecour. Βέβαια, δεν πρέπει να λησμονούμε και την Proton, η οποία θα έχει έτοιμα δύο Satria για τους P-G Andersson και Chris Atkinson, με την εταιρία από τη Μαλαισία να επιβεβαιώνει πρόσφατα ότι θα αγωνιστεί σε δέκα αγώνες του IRC._Π.Τ.panost@4troxoi.gr