Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Mini All4 Racing στο Dakar του 2011! 7/12/2010 12:47 μμ

Η ομάδα X-Raid, η οποία τα τελευταία χρόνια συμμετέχει με αυτοκίνητα της BMW στο Dakar, αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει την κατασκευή και εξέλιξη του Mini All4 Racing, με το οποίο θα λάβει μέρος στον σημαντικότερο αγώνα αντοχής, αλλά και στο σχετικό Πρωτάθλημα. Το πρόγραμμα συζητήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2009 και πλέον σε μερικές εβδομάδες θα κάνει το ντεμπούτο του στα χέρια του Guerlain Chicherit. Ο επικεφαλής της ομάδας, Sven Quandt, ήταν αυτός που ξεκίνησε τις συζητήσεις με την BMW, σχετικά με την αντικατάσταση της BMW X3CC. Ο Quandt πήρε το πράσινο φως τον Ιούνιο του 2010 και η επιβεβαίωση ήρθε στις 24 Σεπτεμβρίου. Η κατασκευή του Mini All4 Racing ξεκίνησε το Νοέμβριο και συνεχίζεται μέσα στο Δεκέμβριο. Στις επόμενες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 13 – 14 Δεκεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθούν και οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης. Αμέσως μετά, στο τέλος του μήνα, θα ταξιδέψει αεροπορικώς για το Buenos Aires, έτσι ώστε να γίνουν οι τελικές προετοιμασίες και να περάσει από τον τεχνικό έλεγχο πριν τον αγώνα.

Το Mini θα εφοδιάζεται με πετρελαιοκινητήρα, με δύο τούρμπο, ο οποίος θα βρίσκεται κάτω από το καπό και της BMW X3 CC προδιαγραφών 2011. Θα αποδίδει 315 ίππους και 710 Nm ροπής. «Αυτή είναι μία τεράστια εξέλιξη για τους αγώνες cross country και ένα πρόγραμμα για το οποίο είμαστε ενθουσιασμένοι», δήλωσε ο Quandt και συνέχισε: «Ο χρόνος που προέκυψε από την στιγμή που η απόφαση πάρθηκε και ξεκινάει ο αγώνας του Dakar μπορεί να είναι μικρός, αλλά είμαστε σίγουροι ότι το νέο Mini 4All Racing θα είναι ανταγωνιστικό από την πρώτη στιγμή. Σε σχέση με την BMW X3 θεωρούμε ότι θα έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά, αφού το μήκος του είναι μικρότερο, ενώ μικρότερη είναι και η απόσταση από το έδαφος. Γενικά, πάντως, είναι βελτιωμένο, ενώ έχουμε δουλέψει αρκετά και στο χαμηλό κέντρο βάρους».

Παράλληλα, το Mini θα έχει πλεονέκτημα ελέω και των μεγαλύτερων εισαγωγών αέρα και της καλύτερης ψύξης του κινητήρα. Πάντως, ο Quandt θεωρεί ότι το αυτοκίνητο θα είναι βελτιωμένο και ταχύτερο από την BMW X3 CC._Π.Τ.panost@4troxoi.gr