Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Φουλ επίθεση από Proton! 6/12/2010 1:15 μμ

H Proton ετοιμάζεται πλέον για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πρόγραμμα στην ιστορία της εταιρίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, και συγκεκριμένα στους αγώνες Ράλλυ, αφού εκτός από τους Chris Atkinson και Alister McRae στις τάξεις της ομάδας εντάχθηκε για το Ράλλυ του Μόντε Κάρλο και ο Per Gunnar Andersson. Όπως αναμενόταν, η αυτοκινητοβιομηχανία από τη Μαλαισία θα αγωνιστεί τόσο στο Intercontinental Rally Challenge, όσο και στο Πρωτάθλημα Ασίας Ειρηνικού, με την βρετανική MEM να συνεχίζει να έχει την ευθύνη εξέλιξης του Satria S2000 και την εκπροσώπησης της Proton στους αγώνες.

Η συμφωνία με τον Andersson μπορεί να είναι μόνο για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, αλλά και οι δύο πλευρές είναι θετικές στο ενδεχόμενο να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, έτσι ώστε ο Σουηδός πρώην Πρωταθλητής Νέων, να λάβει μέρος και σε άλλους αγώνες του IRC με την Proton. Οι Chris Atkinson και Alister McRae παραμένουν στις τάξεις της ομάδας, οι οποίοι και θα λάβουν μέρος σε όλο το Πρωτάθλημα Ασίας Ειρηνικού και σε επιλεκτικούς αγώνες του IRC. Ο Atkinson, όμως, θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει στο Μόντε Κάρλο μαζί με τον P.G. Andersson.

Ο Andersson, σαφώς ικανοποιημένος από τη συμφωνία, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αποτελέσω μέρος της Proton για το Ράλλυ του Μόντε Κάρλο και ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι δοκιμές εξέλιξης. Έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που είχα λάβει μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά τότε είχα σημειώσει μερικούς καλούς χρόνους και αναμφίβολα είναι ένα Ράλλυ που μου αρέσει. Φυσικά, οι καιρικές συνθήκες μπορούν να τον κάνουν πολύ δύσκολο, αλλά όταν παίζεις με την επιλογή των ελαστικών, τότε ίσως με την κατάλληλη να κάνεις και τη μεγαλύτερη διαφορά. Οι οδηγοί θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη πρόσφυση, για αυτό και προτιμούμε να είναι στεγνός ο αγώνας. Όμως, αν έχομε χιόνι και πάλι θα είμαστε χαρούμενοι, αφού η οδήγηση σε αυτού του είδους τις επιφάνειες είναι απολαυστική».

Τέλος, αναφορικά με τη συμφωνία και το μέλλον αυτής, είπε: «Μέχρι στιγμής, η συμφωνία μας είναι για το Ράλλυ του Μόντε Κάρλο. Αλλά είναι σίγουρο μετά τον αγώνα να μιλήσουμε και πάλι για ενδεχόμενη συνεργασία μας και στο μέλλον. Είναι πολύ χαρούμενος που θα ενταχθώ σε μία ομάδα, η οποία έχει σπουδαία σχέδια στο μέλλον, αναφορικά πάντα με την εμπλοκή της στους αγώνες Ράλλυ._Π.Τ.panost@4troxoi.gr