Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

Θετικό ξεκίνημα για το Δημήτρη Αμαξόπουλο στην Ιταλία 12/7/2008 9:24 μμ

(φωτ. αρχείου)
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε την προσπάθειά του στο φετινό «R1 Competizioni» ο Δημήτρης Αμαξόπουλος, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του cup στο Ράλλυ San Martino di Castrozza, αλλά στην πρώτη για την κατάταξη του trofeo.

Μάλιστα, η επίδοση του Έλληνα οδηγού, που είχε παραπλεύρως την ιταλίδα «Alice Ricci», έχει ουσιαστικά διαστάσεις νίκης. Ο λόγος είναι, πως ανάμεσα στα 5 πληρώματα που συμμετέχουν στον όμιλο του cup, βρέθηκαν στην πρώτη θέση, αφού οι τελικοί νικητές Tognozzi-Tonelli, αποτελούν πλήρωμα καλεσμένο από τη διοργάνωση του cup, το οποίο θα είναι διαφορετικό σε κάθε αγώνα.

Το Ράλλυ San Martino di Castrozza, που είχε ως κέντρο την πόλη San Martino, στη βορειοανατολική Ιταλία, ξεκίνησε χθες με τη διεξαγωγή της υπερειδικής, ενώ συνεχίστηκε σήμερα με ακόμη 8 ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων η μια, είχε μήκος περίπου 26 χιλιομέτρων.

Όπως φάνηκε από χθες, ανάμεσα στα 6 συνολικά πληρώματα που συμμετείχαν στο πλαίσιο του «R1 Competizioni», μόνο οι Tognozzi-Tonelli και Αμαξόπουλος-«Alice Ricci» θα διεκδικούσαν τη νίκη, με τα Citroen C2. Τα δυο πληρώματα, βρίσκονταν μακράν του συναγωνισμού, ενώ το γεγονός πως ο Δημήτρης βρίσκονταν κοντά στον Ιταλό αντίπαλό του, με τη διαφορά να διατηρείται κάτω από τα 15 δλ. μέχρι την 7η ε.δ., ήταν πολύ σημαντική επιτυχία από μόνο του. Βλέπετε, ο Tognozzi ξεκινούσε τον αγώνα με το Νο.9, ως καταταγμένος οδηγός στη γειτονική χώρα, αφού έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC, ενώ φέτος έχει συμμετάσχει και με Renault Clio R3.

Από αυτό, φαίνεται η ταχύτητα του ελληνοϊταλικού πληρώματος, που κοίταξε στα μάτια το συνδυασμό, έστω και αν στο τέλος τερμάτισε στη 2η θέση, αν και όπως προείπαμε βρέθηκε στην κορυφή ανάμεσα σε όσους ακολουθούν ολόκληρο το θεσμό. Ο λόγος που συνέβη αυτό, ήταν πως στις 2 τελευταίες ειδικές διαδρομές ξεκίνησε η βροχή, ενώ τα πληρώματα είχαν μεγάλη διαφορά στη σειρά εκκίνησης. Έτσι, οι Ιταλοί πέρασαν από τις ειδικές διαδρομές με στεγνό οδόστρωμα, κάτι που δε συνέβη για το Δημήτρη και την Alice, οι οποίοι έμειναν στη 2η θέση, αν και επικράτησαν σε επίπεδο trofeo.

Είναι βέβαιο, πως η συνέχεια θα είναι ανάλογη, αφού τα δείγματα γραφής του Δημήτρη, τόσο πέρυσι όσο και φέτος που είναι και περισσότερο έμπειρος, είναι πολύ θετικά. Για την ιστορία, νικητές στον αγώνα που είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αναδείχθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο, οι πολύπειροι Pierro Longhi-Maurizio Imerito, με Subaru Impreza WRC. _Ν.Δ. (nodas@4troxoi.gr)

Ο Δημήτρης Αμαξόπουλος, μας είπε λίγο μετά τον τερματισμό:
«Στις δυο τελευταίες διαδρομές έβρεξε, ενώ στην τελευταία είχαμε και κλατάρισμα. Ο αγώνας ήταν δύσκολος, περιείχε λίγο από όλα αλλά μας άρεσε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις μας, αφού κερδίσαμε και 3 ε.δ. από επαγγελματία αντίπαλο. Όλα ήταν ωραία».

Αποτελέσματα R1 Competizioni
ΘέσηΠλήρωμαΑυτοκίνητοΣυν.χρόνος
1Gabriele Tognozzi-A. TonelliCitroen C21:37.18.5
2Δημήτρης Αμαξόπουλος-"Alice Ricci"Citroen C21:38.14.1
3Antero Saari-Pasi LahtinenCitroen C21:39.36.8
4Paolo Raviglione-Mauro CavagnettoCitroen C21:43.28.3
5Edoardo Bricchi-Alessia LaghiCitroen C2Εγκατέλειψαν
6Gianluca Covini-Simone RiviaCitroen C2Εγκατέλειψαν