Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αλλοι Αγώνες  / Νέα  / Αρθρο

A1GP – Brno: Εγκατάλειψη για Καϊτατζή 8/10/2006 5:57 μμ

Τάκης Καϊτατζής
Έδωσε μάχες αλλά τελικά δεν είδε την καρό σημαία ο Καϊτατζής
Ο 20ος γύρος στάθηκε μοιραίος για τον Τάκη Καϊτατζή αφού σε αυτόν τέθηκε εκτός αγώνα μετά από μια έξοδο από την πίστα.

Το πικρό ποτήρι της εγκατάλειψης γεύτηκε για πρώτη φορά η A1TEAM.GREECE στον κύριο αγώνα του δεύτερου γύρου του Α1GP στην πίστα του Brno. Ο Τάκης Καϊτατζής είχε τη στιγμή του στον 20ο γύρο χάνοντας τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην 10η στροφή. Τα καλά νέα ήταν ότι κατάφερε να μην προκαλέσει κάποια ζημιά αφού απέφυγε τις μπαριέρες όμως στην προσπάθεια του να γλιτώσει τα χειρότερα ο κινητήρας έσβησε και έτσι το γαλανόλευκο μονοθέσιο τέθηκε εκτός αγώνα. Πιο πριν ο Καϊτατζής είχε κρατήσει καλό ρυθμό ακολουθώντας διακριτικά τον Αυστραλό Reindler και έχοντας ξεπεράσει Ιταλία, Σιγκαπούρη, Πακιστάν αλλά και τη Γαλλία που εγκατέλειψε από νωρίς μετά από μια επαφή.

Το στήσιμο του μονοθεσίου επέτρεπε στον Καϊτατζή να κινηθεί γρήγορα για πέντε γύρους όμως μετά η συμπεριφορά του δεν ήταν το ίδιο καλή αναγκάζοντας τον οδηγό μας σε πιο συντηρητική προσέγγιση. Η A1TEAM.GREECE επέλεξε τον 10ο γύρο για να πραγματοποιήσει το pit stop της και οι μηχανικοί της έκαναν και πάλι υπέροχη δουλειά κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για τον οδηγό τους. Με φρέσκα ελαστικά ο Καϊτατζής ανέβασε στροφές μειώνοντας τη διαφορά από την Αυστραλία που εξακολουθούσε να βρίσκεται σε απόσταση βολής. Δυστυχώς όμως η προσπάθεια ομάδας και οδηγού δεν έμελλε να ανταμειφθεί με έναν τερματισμό.

Hinchcliffe, Yoong
Ο Alex Yoong πλησιάζει απειλητικά το Καναδικό μονοθέσιο
Στην μάχη για την νίκη Καναδάς και Μαλαισία πάλεψαν λυσσαλέα με τον Yoong να στέφεται και πάλι νικητής. Οι δυο τους ήταν στο δικό τους ρυθμό έχοντας χτίσει σημαντική διαφορά από Μεξικό, Η.Π.Α. και Τσεχία που ακολουθούσαν. Η στιγμή που καθόρισε το αποτέλεσμα ήρθε στον 32ο γύρο όταν ο Yoong βρέθηκε δίπλα στον Hinchcliffe που αρνήθηκε να παραδοθεί. Τα δυο μονοθέσια ακούμπησαν με δύναμη και ο Καναδός γύρισε χαρίζοντας την νίκη στον αντίπαλο του. Το περιστατικό εκμεταλλεύτηκε καταρχήν ο Enge που πέρασε 2ος βάζοντας φωτιά στις γεμάτες κερκίδες, ενώ ένα γύρο αργότερα ήρθε η σειρά του Μεξικού και της Γερμανίας να περάσουν τον Hinchcliffe. Αυτή ήταν και η σειρά που οι τέσσερις πρώτοι είδαν την καρό σημαία μετά από 38 γύρους στην απαιτητική πίστα του Brno.

Νωρίτερα ο Τσέχος είχε περάσει τον Duran με ένα απίθανο pit stop, ενώ ακριβώς την αντίθετη τύχη είχε στη δική του στάση ο Αμερικάνος Giebler που κατέστρεψε τον αγώνα του. Όμως αυτός που έκλεψε την παράσταση στον αγώνα ήταν ο Γερμανός Hulkenberg που κατάφερε να φτάσει στην 4η θέση έχοντας ξεκινήσει από το τέλος του grid μετά το δράμα του σπριντ. Θύματα του απίθανου νεαρού αυτή τη φορά έπεσαν η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία, η Ολλανδία, η Βρετανία, Αμερική, η Κίνα και φυσικά ο Καναδάς. Σίγουρα τα κατορθώματα του Hulkenberg θα κάνουν τον μάνατζερ του, τον γνωστό σε όλους Willi Weber, να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Πίσω από τον Γερμανό τερμάτισε ο Καναδάς, η Βρετανία και η Νέα Ζηλανδία με τις τρεις χώρες να δίνουν εντυπωσιακή μάχη στους τελευταίους γύρους.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για την Ελληνική ομάδα είναι ο αγώνας στους δρόμους του Πεκίνου στις 12 Νοεμβρίου. Πριν από αυτό όμως η A1TEAM.GREECE σκοπεύει να πραγματοποιήσει δοκιμές ώστε να πλουτίσει σε εμπειρίες και να προετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα για την συνέχεια.

 




Κ.Λ.
leonis@rally.gr