Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Η ελληνική ελπίδα 28/5/2007 8:35 μμ

Χαμόγελα για τον Άρη Βωβό, από την πρώτη του επαφή με το αυτοκίνητο.
Η Κόρινθος έμελλε σήμερα να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού η ιταλική Aimont Racing είχε φέρει εκεί τα δύο αγωνιστικά της Impreza, έτοιμα στα χρώματα του πολέμου και με την γαλανόλευκη σημαία επάνω. Το «καλό» αυτό με τον κωδικό WRC, και μάλιστα χρονολογίας 2005, με τρία ενεργά διαφορικά, φέρει στο πλαϊνό τζάμι το όνομα του τέσσερις φορές Πρωταθλητή Ελλάδος, και αναμφισβήτητα κορυφαίου σύγχρονου έλληνα οδηγού, του Άρη Βωβού. Μαζί με τον επί χρόνια πολύπειρο συνοδηγό του, «ΕΛ-ΕΜ» βρέθηκαν και δέθηκαν για πρώτη φορά στο εσωτερικό του Impreza WRC 2005, με το οποίο την Πέμπτη θα ξεκινήσουν την περιπέτεια του Ακρόπολις, απέναντι στα θηρία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Ο Άρης, έχει ουσιαστικά να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC ένα χρόνο, αφού η τελευταία φορά που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός τέτοιου αυτοκινήτου, ήταν στο περσινό Ακρόπολις. Μετά από πολλά αγωνιστικά χιλιόμετρα στο τιμόνι αυτοκινήτων Gr.N, η επιστροφή σε ένα WRC του χάρισε ένα πλατύ χαμόγελο. «Είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο. Σίγουρα, όταν μετά από ένα χρόνο μπαίνουμε και πάλι σε ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών
Την φροντίδα του Impreza WRC '05 έχει αναλάβει η ιταλική Aimont Racing.
WRC, η πρώτη γεύση που μας αφήνει είναι πολύ ωραία. Από εκεί και πέρα, παρότι οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, δείχνει να είναι καλό οδηγικά». Ακριβώς έναν χρόνο πριν, ο Άρης είχε πραγματοποιήσει ακριβώς την ίδια διαδικασία πριν από τον αγώνα, και τότε δεν είχε μείνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος. «Πέρσι, πριν το Ακρόπολις, είχα κάνει ακόμα έναν αγώνα στο ιταλικό Πρωτάθλημα, με το Impreza WRC, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Τώρα, έχω ένα χρόνο να οδηγήσω ένα τέτοιο αυτοκίνητο, και σίγουρα κάποια ερεθίσματα και μνήμες έχουν σβήσει, αλλά όσο περνάνε τα χιλιόμετρα θα είναι καλύτερα».

Έχοντας αγωνιστεί και πέρσι στο Ακρόπολις, σημειώστε ότι αυτή θα είναι η 14η του συμμετοχή στο εθνικό μας αγώνα, είναι από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους για να κρίνει το φετινό αγώνα. «Ο αγώνας φέτος είναι λίγο διαφορετικός. Από πλευράς σκληρότητας, σίγουρα θα είναι καλύτερος, αφού οι ειδικές επξεργάστηκαν για δεύτερη φορά, ενώ και ο χειμώνας δεν ήταν βαρύς, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μην καταστραφούν. Φέτος, έχει κάποιες άλλες προκλήσεις, όπως είναι η ειδική των 50 χιλιομέτρων, η οποία θα είναι μία πραγματική δοκιμασία για αυτοκίνητα και φυσικά, πληρώματα.
Χαμόγελα και για την Ιωάννα Σουλιώτη, που έζησε την εμπειρία ενός αυτοκινήτου WRC.
Ακόμα, υπάρχει και η νέα υπερειδική διαδρομή στον Ιππόδρομο, η οποία ευτυχώς θα γίνει –αφού κάτι κάποια διαφορετική εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για τον αγώνα- η οποία αν και έχει μικρότερη χωρητικότητα, μπορεί να έχει σαφώς πιο ζεστή ατμόσφαιρα και παλμό. Γενικώς, έχουν γίνει βήματα μπροστά». Και όσον αφορά το αποτέλεσμα; Ποιος είναι ο στόχος του έλληνα Πρωταθλητή; «Μία καλή θέση, όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν μπορούσαμε να αποκομίσουμε έναν βαθμό στο Παγκόσμιο, μετά από τρία χρόνια, θα ήταν ότι καλύτερο». Για τον ίδιο, αλλά και για όλους τους φίλους των αγώνων στη χώρα μας.

Όμως, τον Άρη Βωβό περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη, αφού μαζί μας βρέθηκε και η Ιωάννα Σουλιώτη, συνεργάτης, αλλά και φίλη του έλληνα Πρωταθλητή. Οι δυο τους, δεν περιορίστηκαν σε απλές συζητήσεις, αφού η Ιωάννα βρέθηκε στο δεξί μπάκετ του Impreza και πήρε μία μοναδική γεύση από τις δυνατότητες του οδηγού, αλλά και ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, και μάλιστα προδιαγραφών WRC. Η έκφραση του προσώπου της, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της βόλτας στο Impreza, ήταν αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι αποτέλεσε μία μοναδική, για την ίδια, εμπειρία. «Ήταν πραγματικά μία μοναδική εμπειρία. Το αυτοκίνητο ήταν εκπληκτικό. Ο τρόπος με τον οποίο πέρναγε από τις ανωμαλίες του δρόμου, αλλά και αυτός με τον οποίο επιτάχυνε, ήταν άκρως εντυπωσιακός. Φυσικά, αυτό που σε αφήνει άναυδο, είναι ο τρόπος με τον οποίο το αυτοκίνητο στρίβει, παίρνοντας γωνίες που υπό διαφορετικές συνθήκες θα πίστευες ότι θα βγεις από το δρόμο. Αρχικά, αισθάνεσαι ότι μπορείς να κινδυνεύεις, αλλά όταν αντικρίζεις τον χειριστή, οποίος κάνει τα πάντα με ηρεμία και μοναδική ταχύτητα, τότε ένα συναίσθημα ασφάλειας σε κυριεύει, και απολαμβάνεις την βόλτα»._Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)
O Άρης Βωβός με τον "ΕΛ-ΕΜ" σε γωνίες που μας έχουν συνηθίσει...