Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Κυνηγώντας τα ρεκόρ… 21/5/2006 3:36 μμ

Σαμπάνιες για τον Daniel Elena και τον Seb Loeb, αφού ο πρώτος είναι πλέον πολυνίκης συνοδηγός του θεσμού...
Ο Sebastien Loeb, έχει καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια να γράψει ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Οι δύο συνεχόμενοι παγκόσμιοι τίτλοι, δεν είναι αυτοί που εντυπωσιάζουν τόσο, όσο ο τρόπος με τον οποίο αυτοί επιτεύχθηκαν. Εν έτη 2006, ο μικρόσωμος γάλλος κάνει ακριβώς ότι και πέρσι. Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του. Στη Σαρδηνία, μπορεί να τα βρήκε σκούρα με τον Marcus Gronholm, αλλά από τη στιγμή που ο Φιλανδός εγκατέλειψε, δεν είχε κανένα πρόβλημα να κατακτήσει την 5η συνεχόμενη νίκη του για φέτος, αλλά και την 25η στο θεσμό. Είναι γνωστό, ότι η τύχη είναι με το μέρος των ισχυρών. Παράλληλα, με αυτή του νίκη, ο συνοδηγός του, Daniel Elena, χρίστηκε πολυνίκης συνοδηγός του WRC, αφού μέχρι πρότινος, στη σχετική λίστα πρώτος ήταν ο Luis Moya με 24. Όσον αφορά τη διεκδίκηση του τίτλου, με τη διαφορά του από τον δεύτερο Marcus Gronholm να αγγίζει τους 31 βαθμούς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η μάχη, εξελίσσεται σε υγιεινό περίπατο για το γάλλο. Μοναδικό γεγονός που του κεντρίζει το ενδιαφέρον, μάλλον, είναι να σπάσει όσα ρεκόρ ακόμα μπορεί.

Βάθρο για τον Mikko Hirvonen με το Focus, στο καλύτερο του αποτέλεσμα στο WRC.
Πίσω από τον Seb, κατάφερε να τερματίσει το Ford Focus WRC του Mikko Hirvonen. Ο νεαρός Φινλανδός, κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να κατακτήσει την υψηλότερη θέση στην καριέρα του στο WRC! Ο Mikko στάθηκε τυχερός αυτή τη φορά, αφού με εξαίρεση την απώλεια δύναμης στο πρώτο σκέλος, το αυτοκίνητο του δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα στον υπόλοιπο αγώνα. Πάντως, είναι χαρακτηριστική η δυσαρέσκεια των ανθρώπων της Ford, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα, την ώρα που χάνουν και πάλι έδαφος στην βαθμολογία των κατασκευαστών από την ιδιωτική Kronos. Την τρίτη θέση στο βάθρο, κατάφερε να κατακτήσει ο Dani Sordo. O νεαρός Ισπανός, είναι αναμφισβήτητα η πιο ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς. Με την Xsara WRC κατάφερε να ανέβει για ακόμα μία βάθρο, τρίτη συνολικά φέτος και στην καριέρα του, αποδεικνύοντας ότι έχει θέση σε κορυφαίο επίπεδο στο θεσμό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι σε επτά αγώνες με WRC έχει ανέβει τρεις φορές στο βάθρο, κάτι πραγματικά αξιοζήλευτο. Πίσω του –για ακόμα μία φορά- κατάφερε να τερματίσει ο Xavier Pons. O –επίσης- Ισπανός, έμεινε άκρως ικανοποιημένος από την τέταρτη θέση στη γενική, αφού είναι γνωστό ότι το χώμα δεν είναι η αγαπημένη του επιφάνεια, αλλά και πάλι πίσω από τον Sordo.

Για τρίτη φορά σε επτά αγώνες, ο Sordo κατάφερε να ανέβει στο βάθρο!
Η τελευταία ειδική του αγώνα, έκρυβε όσο δράμα δεν είχε ολόκληρος ο αγώνας. Τα δύο Subaru Impreza των Chris Atkinson και Petter Solberg, έχασαν τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα στην πέμπτη θέση της γενικής να σκαρφαλώσει ο περσινός Πρωταθλητής Ασίας-Ειρηνικού, Jussi Valimaki! Ο Atkinson σταμάτησε στην ειδική, όταν μετά από έξοδο χτύπησε τον τροχό του Impreza, ενώ ο Solberg τερμάτισε την ειδική, χάνοντας όμως πολύ χρόνο ελέω προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης, και μαζί τρεις θέσεις στην κατάταξη. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Kristian Sohlberg με το Impreza WRC της ομάδας του Atolye Kazaz, ομάδα που θα έχει και την ευθύνη προετοιμασίας του αυτοκινήτου των «δικών» μας Βωβού-«ΕΛ-ΕΜ» στο BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις. Στους βαθμούς, τερμάτισαν και οι Manfrend Stohl, Francois Duval, με τον πρώτο να ταλαιπωρείται σε όλο τον αγώνα από προβλήματα με το στήσιμο του 307.

Nίκη στο JWRC για τον Patrick Sandel, ο οποίος οδηγεί και την κούρσα στην βαθμολογία του θεσμού!
Στην κατηγορία Νέων, ή αλλιώς JWRC, o αγώνας είχε και σήμερα δραματική εξέλιξη. Όπως αποδείχθηκε, ο αγώνας ήταν υπέρ του δέοντος σκληρός για τα S1600, με αποτέλεσμα τα κλαταρισμένα ελαστικά και τα προβλήματα να είναι αυτά που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, όπως ο Urmo Aava έχασε την πρώτη θέση από τον Guy Wilks, έτσι σήμερα ο Bρετανός έχασε μία σίγουρη νίκη από τον Σουηδό Patrick Sandel. O Wilks που οδηγούσε τον αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του, εγκατέλειψε από πρόβλημα στον κινητήρα, αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο στον Sandel για την πρώτη του νίκη στο θεσμό. Στη δεύτερη θέση του θεσμού, κατάφερε να τερματίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του ο οδηγός από την Ζιμπάμπουε, Conrand Rautenbach, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο άτυχος την πρώτη μέρα, Urmo Aava.

Επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, είναι το «δικό» μας BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις. Στις ειδικές της Αττικής, είναι πλέον λογικό ότι οι Gronholm και Solberg θα προσπαθήσουν να δώσουν τέλος στο σερί του γάλλο. Όμως. Όπως έχει αποδειχθεί, όμως, αυτό δεν είναι εύκολο, αφού με κάποιο μαγικό τρόπο, ο γάλλος βρίσκει την άκρη και φέρνει τον αγώνα στα μέτρα του. Με δεδομένο το γεγονός ότι ο αγώνας είναι καινούργιος για όλους, ελπίζουμε να μην λείψουν οι εκπλήξεις. Βλέπετε, ο Seb έχει καταφέρει μόλις από τον έβδομο γύρο να εξαφανίσει το ενδιαφέρον του συναγωνισμού._Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)

Aναλυτικά αποτελέσματα, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ: www.wrc.com

Δείτε τη βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί μετά το ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας.
Αχτύπητη και στην Σαρδηνία η τριάδα των Loeb-Elena-Xsara.