Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Πρωτάθλημα Super 2000! 23/2/2006 11:05 πμ

Toyota Corolla S2000
Από ότι φαίνεται, το νερό έχει πλέον μπει στο αυλάκι, προκειμένου τα αυτοκίνητα προδιαγραφών Super 2000, να συμμετάσχουν σε διεθνείς αγώνες.

Συγκεκριμένα, στις 31 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε στο Παρίσι, η διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος για τα αυτοκίνητα προδιαγραφών Super 2000, που θα διοργανωθεί από το Eurosport και, φυσικά με τις… ευλογίες της FIA, θα περιλαμβάνει 4 αγώνες.

Η συνάντηση αυτή, την οποία οργάνωσε το Eurosport, ήταν η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους ενδιαφερομένους κατασκευαστές. Ποιοι είναι όμως οι αγώνες, οι οποίοι φημολογείται πως θα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα αυτού του θεσμού; Ο ένας αγώνας θα είναι το ράλλυ Νοτίου Αφρικής, το οποίο είναι και υποψήφιο να ενταχθεί στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Από εκεί και έπειτα, ακολουθεί το ράλλυ Vinho da Madeira, που αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους κορυφαίους αγώνες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το γνωστό σε όλους ράλλυ Σαν Ρέμο στην Ιταλία, που είναι πλέον αγώνας του ιταλικού πρωταθλήματος, καθώς και το ράλλυ Κίνας, που είναι ο τελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος Ασίας Ειρηνικού.

Ο αντιπρόεδρος της FIA Μarco Piccinini τόνισε, πως ο θεσμός θα είναι ουσιαστικά ένα «ιδιωτικό» πρωτάθλημα, το οποίο τελεί φυσικά υπό την έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου,
Dacia Logan S2000
ενώ παράλληλα θεωρεί πως οι αγώνες του πρωταθλήματος αποτελούν την ιδανική πλατφόρμα, ώστε η νέα αυτή κατηγορία να εκπροσωπηθεί σε υψηλό επίπεδο. Επίσης, σύμφωνα με τoν Piccinini, σημαντικό ρόλο έπαιξε το μεγάλο ενδιαφέρον του Eurosport, αφού έτσι εξασφαλίζεται τηλεοπτική προβολή. Όσον αφορά στους κατασκευαστές, η Toyota και η Fiat αναμένεται να αποκτήσουν δελτίο αναγνώρισης για τα αυτοκίνητά τους την 1η Μαρτίου, ενώ η Peugeot πρόκειται να παρουσιάσει το δικό της αυτοκίνητο στο επερχόμενο σαλόνι της Γενεύης. Επίσης, η Renault περιμένει την τελική έγκριση ώστε να «ομολογκάρει» το Dacia Logan, που σημειωτεόν έχει ήδη δοκιμαστεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό, από το Simon Jean Joseph. Τέλος, η Lada συμμετέχει ήδη σε αγώνες του ρωσικού πρωταθλήματος, τη στιγμή που περιμένει τη νέα χρονιά, για εμπλοκή σε διεθνή πρωταθλήματα, ενώ για τη δραστηριότητα της VW, αναμένουμε περισσότερα στοιχεία.

Αναμφίβολα, η κατάσταση αναφορικά με την κατηγορία των Super 2000 φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο, ωστόσο η εμπλοκή κατασκευαστών όπως οι Toyota, Peugeot, Renault, VW και Fiat, μπερδεύει πολύ τα δεδομένα σχετικά με τα σχέδια της FIA για τη μελλοντική μορφή του WRC, αφού επίσης μεγάλες εταιρείες, όπως οι Ford, Citroen, Subaru φαίνεται να επενδύουν με βάση την τωρινή δομή του WRC. Εμείς από τη μεριά μας, ελπίζουμε να παρθούν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις, παρότι κάτι τέτοιο έχει να συμβεί αρκετό καιρό… _Ν.Δ( nodas@4troxoi.gr )
Fiat Punto S2000
Peugeot 207 S2000(;)