Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

H Suzuki στο WRC το 2007! 10/2/2006 12:22 μμ

Και εγγένετο το Suzuki SX4 WRC!
Όταν η Suzuki είχε εμπλακεί για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, μέσα από την κατηγορία S1600, οι ιθύνοντες της ιαπωνικής ομάδας, είχαν υποστηρίξει ότι αυτό θα ήταν ένα μεταβατικό στάδιο, για να προετοιμαστούν για την είσοδο τους στην μεγάλη κατηγορία με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC. To 2005, η ανακοίνωση της ομάδας ότι θα λάβουν –όπως και έγινε- σε όλους τους αγώνες του θεσμού, ακόμα και αν δεν προσμετρούσαν στο Πρωτάθλημα Νέων (JWRC), αποτέλεσε ένα πρώτο δείγμα ότι οι ιάπωνες ετοιμάζονται για την είσοδο τους στην μεγάλη κατηγορία. Και πράγματι, όπως ειπώθηκε –ανεπίσημα- από ανθρώπους μέσα στην ομάδα, η Suzuki θα κάνει το μεγάλο άλμα στο WRC μέσα στο 2007! Μάλιστα, η εμπλοκή της ομάδας, θα ανακοινωθεί στην έκθεση της Γενεύης, με αφορμή την παρουσίαση του νέου SX4, το οποίο και θα αποτελέσει την βάση για το αγωνιστικό μοντέλο. Μία επιλογή κατά πολλούς περίεργη, αφού ουσιαστικά πρόκειται για SUV, αλλά το παρελθόν –βλέπε Ignis- μας έχει δείξει ότι οι ιάπωνες έχουν τον τρόπο να βρουν την άκρη. Μάλιστα, το παραπάνω σενάριο επιβεβαιώθηκε και από την πρώτη φωτογραφία του SX4 WRC, η οποία είδε τα φώτα της δημοσιότητας! Μάλιστα, υπάρχουν φήμες ότι ο Guy Wilks έχει οδηγήσει κάποιο πρωτότυπο, χωρίς να έχει διαρρεύσει κάποια άλλη πληροφορία.

Αρχικά, υπήρξαν ερωτηματικά σχετικά με το αν θα είναι προδιαγραφών S2000 ή WRC, αλλά κάτι που δεν ισχύει, αφού το αυτοκίνητο θα είναι WRC. Εκτός του ότι το μαρτυρά η φωτογραφία, όπου το αυτοκίνητο αναφέρεται χαρακτηριστικά SX4 WRC, η S2000 δεν πρόκειται να αποτελέσει –τουλάχιστον άμεσα- την μεγάλη κατηγορία στο θεσμό. Η εμπλοκή της Ford για τα επόμενα τρία χρόνια με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, αλλά και η επιστροφή της Citroen το 2007 με την C4 WRC, μαρτυρούν ότι δύσκολα θα αλλάξουν δραστικά οι τεχνικοί κανονισμοί. Δύο τόσο μεγάλοι κατασκευαστές, δεν θα επένδυαν σε αυτή την κατηγορία αν δεν υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις για την διατήρηση των WRC τα επόμενα χρόνια.

Τουλάχιστον, αυτή η είδηση αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον του θεσμού. Η –αρχικά- καταστροφική αγωνιστική χρονιά του 2006, με τέσσερις κατασκευαστές να αποχωρούν, αλλάζει εν όψει 2007, αφού ήδη δύο εταιρίες, Citroen και Suzuki, θα επιστρέψουν. Σε συνδυασμό με την φημολογούμενη επιστροφή των Hundai, Skoda και Mitsubishi το 2008, είναι φανερό ότι η εικόνα αλλάζει άρδην!Μακάρι!_Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)