Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

To Ακρόπολις κορυφαίος αγώνας του 2005! 7/12/2005 1:48 μμ

H σούπερ ειδική στο Ο.Α.Κ.Α. έκανε τη διαφορά...
Το 52ο Ράλλυ Ακρόπολις, γνωρίζαμε οι περισσότεροι ότι ήταν από τους καλύτερους αγώνες της φετινής χρονιάς. Το μόνο που απέμενε ήταν και τυπικά να πάρει ο εθνικός μας αγώνας και τον τυπικό τίτλο του καλύτεροι, από την ψηφοφορία που πραγματοποιείται ανάμεσα σε κατασκευαστές και την ISC, η οποία έχει τα εμπορικά δικαιώματα του θεσμού. Εν τέλει, το Ακρόπολις ήταν ο κορυφαίος αγώνες του WRC για το 2005. Σίγουρα, η τέλεση της σούπερ ειδικής στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Αθήνας έπαιξαν το ρόλο τους στο αποτέλεσμα, αλλά η ουσία είναι ότι πακέτο ήταν ιδανικό. Το βασικό και κυρίως συστατικό, οι ειδικές διαδρομές, ήταν όπως πάντα εξαιρετικές, τη στιγμή που η τέλεση τους και η οργάνωση άγγιξαν το τέλειο. Το σερβις παρκ της Λαμίας αποδείχθηκε κάτι περισσότερο από φιλόξενο, ενώ η σούπερ ειδική στο Ο.Α.Κ.Α. ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Η επιτυχία αυτή, ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών της οργανωτικής επιτροπής, αφού είναι γνωστό –και πλέον τυπικό- ότι το Ακρόπολις είναι ένας από τους κορυφαίους αγώνες του θεσμού. Μακάρι, το Ακρόπολις του 2006, παρά το γεγονός ότι αλλάζει άρδην, να αναδειχθεί και πάλι ως ο κορυφαίος αγώνας του θεσμού._Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)

Aκολουθεί το Δελτίο Τύπου:

Tο Pάλλυ Aκρόπολις βραβεύτηκε ως “Pάλλυ της χρονιάς” για το 2005 ανάμεσα σε 16 χώρες στον κόσμο που διοργανώνουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας και την ΕΛΠΑ, καθώς προέρχεται από τους ίδιους τους κατασκευαστές και την εταιρία που κατέχει τα εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα του WRC, τις πλευρές, δηλαδή, με τη μεγαλύτερη επιρροή στο θεσμό. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση των κατασκευαστών, «το κοινό του Ολυμπιακού Σταδίου έθεσε νέα στάνταρ στο WRC, σε έναν αγώνα που προόδευσε σε κάθε τομέα τα τελευταία τρία χρόνια. Eίχε μία εξαιρετική όσο και συμπαγή διαδρομή με ειδικές διαδρομές ποιότητας, καλές εγκαταστάσεις σέρβις παρκ με ενσωματωμένο αρχηγείο του αγώνα και παρκ φερμέ, πλήρως καταρτισμένη οργάνωση που ανταποκρίθηκε σε κάθε αίτημα και σημαντικά βελτιωμένη ασφάλεια για τους θεατές». Το Ράλλυ Aκρόπολις κατάφερε φέτος να κάνει τη διαφορά και μάλιστα απέναντι σε αγώνες με μεγάλη παράδοση, όπως τα ράλλυ Φινλανδίας και Aυστραλίας, που ψηφίστηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με σημαντική διαφορά.
Το 2006 ο ελληνικός αγώνας θα έχει την πιο ισχυρή έδρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, το Oλυμπιακό Στάδιο της Aθήνας!

OI ΠPΩTOI EΞI:
Aκρόπολις: 90 βαθμοί
Φινλανδία: 78
Aυστραλία: 62
Iσπανία: 52
Mεξικό: 52
Γερμανία: 33

OI NIKHTEΣ TOY ΘEΣMOY «PAΛΛY THΣ XPONIAΣ»
Έτος Nικητής
1994 Aργεντινή
1995 Aυστραλία
1996 Kαταλωνία
1997 Kαταλωνία
1998 Φινλανδία
1999 Aυστραλία
2000 Aυστραλία
2001 Nέα Zηλανδία& Σουηδία
2002 Φινλανδία
2003 Φινλανδία
2004 Φινλανδία
2005 Aκρόπολις