Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας: Με το φακό... 21/3/2005 12:33 μμ

Ξεχωριστές στιγμές έζησε το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, στη χθεσινή πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Η γιορτινή ατμόσφαιρα που επικρατούσε, το θέαμα που απολαύσαμε –παρά τις περιορισμένες συμμετοχές στις κατηγορίες πλην αυτής με τα Ιστορικά- και φυσικά η πολύ καλή οργάνωση από τη Start Line, μας έκαναν να ελπίζουμε για καλύτερες μέρες. Μάλιστα, οι αγωνιστικές εκδηλώσεις Grand Prix και Side Show που πραγματοποιούνταν μεταξύ των αγώνων ταχύτητας έκαναν ακόμα πιο εορταστικό το κλίμα και ο κόσμος έδειξε να το διασκεδάζει. Ας δούμε κάποιες στιγμές που «έπιασε» ο φακός του rally.gr._Ε.Λ.( elyk@4troxoi.gr )
Από πολύ νωρίς είχε συγκεντρωθεί ο κόσμος στην πίστα, η οποία καθώς περνούσε η ώρα, γέμιζε ακόμη περισσότερο.
Ο πρόεδρος της ΕΘΕΑ κ. Αλέξανδρος Μανιατόπουλος, γνωστός για την ευαισθησία του προς τους αγώνες ταχύτητας, δε θα μπορούσε να λείψει από την πρεμιέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας
Οι γυναικείες παρουσίες ολοένα και πλυθαίνουν σε κάθε μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού...
...ενώ δεν έλειψαν και οι τετράποδοι φίλοι μας, γεγονός που δείχνει ότι πολλές οικογένειες προτιμούν να δίνουν σύσσωμες το "παρών"
Ο Αλέξανδρος Ρουστέμης πανηγύρισε δεόντως μία νίκη που χρειάστηκε πολύ... ιδρώτα για να την πετύχει. Ωστόσο, και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες της κατηγορίας Open αξίζουν πολλά μπράβο, αφού κατάφεραν να κάνουν τον κόσμο να ζήσει τον αγώνα
Τα βλέμματα όλων έκλεψε ο 19χρονος Γιώργος Κεχαγιάς, ο οποίος σημείωσε τον απόλυτο χρόνο της ημέρας στις χρονομετρημένες δοκιμές, με Ford Sierra Cosworth, στην κατηγορία Open. Ο νεαρός από τον Ασπρόπυργο που σπουδάζει στα ΤΕΙ Πληροφορικής, ανηψιός του Ανδρέα Κεχαγιά, πήρε το αγωνιστικό βάπτισμα του πυρός, πέρυσι, στην ανάβαση Πορταριάς. Εφέτος, στάθηκε άτυχος στην ανάβαση Αγίας Άννας, αφού είχε τη στιγμή του. Εκτός του Memorial ΣΟΑΑ, συμμετείχε χθες για πρώτη φορά σε πρωταθληματικό αγώνα ταχύτητας και όπως μας είπε είναι πολύ ωραία εμπειρία και θα ακολουθήσει ολόκληρο το πρωτάθλημα.
Στην κατηγορία Τουρισμού, ο Γιάννης Ταχτάς αν και τερμάτισε στη 2η θέση, απέσπασε πολύ μεγάλο χειροκρότημα από τον κόσμο, κυρίως όταν έστριβε με τον χαρακτηριστικό του τρόπο στη στροφή των πιτς.
Ο 62χρονος Βρετανός Richard Ward (τον οποίο είχαμε γνωρίσει μέσα από τις σελίδες του rally.gr) πάντα μαζί με τη σύζυγό του Barbara συμμετέχει και αυτή τη χρονιά στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στην κατηγορία των Ιστορικών, με την πανέμορφη Lotus Elan S4.
Τα αποτυπώματα από τα ελαστικά πάνω στο οδόστρωμα ήταν το αποτέλεσμα μίας... άτακτης αγωνιστικής ημέρας!
Η πρώτη γνωριμία με τα MG ZR 105 που θα συμμετέχουν στο Ενιαίο Πρωτάθλημα του 2005, έγινε. Περιμένουμε τη συνέχεια και φυσικά ευελπιστούμε να φέρουν ακόμη περισσότερο κόσμο στις πίστες.
Δύο παλαιοί γνώριμοι τόσο από το χώρο του καρτ όσο και από τις μάχες τους με τα Nissan Micra, οι Στάθης Ξηνταβελόνης και Βασίλης Ζάχος θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και στο φετινό Ενιαίο.
Ο Χρήστος Αμβράζης ή αλλιώς "Κόλιν" αρχιμηχανικός της αγωνιστικής ομάδας του Κώστα Λούρμπα, θα προετοιμάζει και τα MG ΖR των Βασίλη Ζάχο, Στάθη Ξηνταβελόνη και του νεοεισελθέντα Κωνσταντίνου Μαρκάκη.
Στην πίστα παρευρέθηκε και ο "Lourbas" κατά κόσμον Γιώργος Σιφναίος, ο οποίος με τη συνοδηγό του Μαρία Κωνσταντινοπούλου συμμετέχει στο Κύπελλο Ασφάλτου με MG ZR 105 Α/5. Ωστόσο, όπως μας είπε, δε θα λάβει μέρος στο φετινό Ενιαίο. Μήπως προσπαθεί να τον μεταπείσει ο Κώστας Παπανικολάου;
Φυσικά, στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Σ.Ο.Α.Α. Ο πρόεδρος Άγγελος Ζήβας και ο Άρης Ιγγλέσης συζητούν με το Λεωνίδα Μανιατόπουλο (φωτ.).
Ο Γιώργος Ζυμαρίδης με το Yaris 1300κ.εκ. πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση, αφού βρέθηκε μπροστά από αρκετά πιο δυνατά αγωνιστικά, στη νεοσύστατη Σπορ 1600.
Το θέαμα που προσέφεραν οι συμμετέχοντες των Grand Prix & Side Show ήταν ανεπανάληπτο και ο κόσμος το απόλαυσε. Μήπως τελικά ο συνδυασμός αγώνων ταχύτητας με τις αγωνιστικές αυτές εκδηλώσεις είναι το... φάρμακο;
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε στο χώρο των πιτς, η παρουσία της Sony με το ηλεκτρονικό παιχνίδι Grand Tourismo 4, ενώ οι επίδοξοι οδηγοί αγώνων έδειξαν να το διασκεδάζουν ιδιαίτερα!
Έχει μέλλον ο μικρούλης!