Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Αποκαλυπτήρια! 8/9/2004 11:16 πμ

Τέλος εποχής για την Citroen Xsara, με τον αντικαταστάτη της τη C4 WRC να εξελίσσεται και να αναμένεται να παρουσιαστεί στις ειδικές διαδρομές στο τέλος του 2005.

Κάθε τι ωραίο έχει και ένα τέλος, και κάπως έτσι η Citroen Xsara WRC, ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα των τελευταίων χρόνων, αναμένεται να αντικατασταθεί στο τέλος του επόμενου έτους. Ο αντικαταστάτης του περσινού πρωταθλητή, θα είναι -όπως γνωρίζουμε από την αρχή του τρέχοντος έτους- η νέα C4.

Μία πρώτη γεύση από το νέο όπλο της Citroen είχαμε πάρει στην έκθεση της Γενεύης, όπου και παρουσιάστηκε ως concept car, αποκομίζοντας τα θετικά σχόλια όλων. Πλέον, η C4 WRC θα δοκιμαστεί και θα εξελιχθεί για τους επόμενους δώδεκα μήνες, για να κάνει το ντεμπούτο της στο τέλος του 2005 ή στις αρχές του 2006.

Το αυτοκίνητο, που βασίζεται στη C4 Coupe, είναι εφοδιασμένο με τον κινητήρα XU7JP4 του γκρουπ PSA. Το ολικό του μήκος αγγίζει τα 4275 εκ., το πλάτος του τα 1800 εκ., ενώ το μεταξόνιο τα 2608 εκ. Μάλιστα, είναι και το πρώτο αυτοκίνητο που εκμεταλλεύεται τους κανονισμούς για το 2005, όπου και επιτρέπεται το πλάτος να φτάνει τα 1800 εκ. Τη στιγμή που η παρουσία της Ford τη νέα χρόνια δεν είναι εξασφαλισμένη, η παρουσίαση ενός αυτοκίνητου τονώνει το θεσμό, οριστικοποιώντας τη συμμετοχή μίας μεγάλης εταιρίας, τα επόμενα χρόνια._Π.Τ.