Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Ερασιτέχνης ο ένας, ψεύτες οι άλλοι… 31/5/2004 11:34 πμ

H στιγμή της σύγκρουσης του Takuma Sato με το Barrichello. Προσωπική μας άποψη είναι ότι ο Ιάπωνας έπρεπε να περιμένει λίγο καθώς ήταν πολύ πιο γρήγορος. Τέτοιο ρίσκο θα είχε νόημα μόνο εάν βρίσκονταν στον τελευταίο γύρο!
Ο Montoya μπλοκάρει τους τροχούς του και πέφτει πάνω στο Ralf. Ο Panis εδώ δε φαίνεται καν στην εικόνα είναι ακόμη πιο πίσω όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς βλέποντας το replay! Κάτι που προφανώς δεν έκανε αυτός που συνέταξε το δελτίο Τύπου της Williams.
«Ερασιτέχνη» χαρακτήρισε ο Barrichello το Sato!
Όλα άρχισαν λίγα λεπτά μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των τριών πρώτων όταν ο Barrichello ρωτήθηκε για τη στιγμή της σύγκρουσης με τον Takuma Sato: « Έσπασε ένα barge board και το μονοθέσιο μου συμπεριφέρονταν περίεργα. Ιδιαίτερα στην ευθεία δεν ήταν σταθερό και δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Μου έκανε εντύπωση αυτή η ενέργεια του Sato. Είναι μια ενέργεια που δεν την περιμένει κανείς από έναν επαγγελματία πιλότο, ήταν ενέργεια τελείως ερασιτεχνική. Πήρε λάθος γραμμή δεν μπορούσε να στρίψει και απλά ήρθε και έπεσε πάνω μου. Καθότι ήταν πολύ πιο γρήγορος ήταν απλά θέμα χρόνου να περάσει έπρεπε να είχε περιμένει για μια πιο κατάλληλη στιγμή».
Άμεση ήταν η αντίδραση του Sato: «Μου προκαλεί γέλια η δήλωσή του. Αυτό που λέει δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Απλά μέχρι τη στιγμή που το είπε δεν είχε προλάβει να δει σε επανάληψη το τι συνέβη. Είχα απόλυτα τον έλεγχο. Απλά δε με είδε! Είχα φρέσκα λάστιχα και πολύ καλή πρόσφυση το μονοθέσιο συμπεριφέρονταν άψογα. Είχα απόλυτο έλεγχο. Δεν κοίταξε ποτέ στους καθρέπτες του. Ήταν απλά μια άτυχη στιγμή όφειλα όμως να προσπαθήσω».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή της BAR Honda, David Richards: « Το άθλημα χρειάζεται ήρωες. Χρειάζεται ανθρώπους που δεν κερδίζουν αγώνες κάνοντας υπολογισμούς στην οθόνη ενός υπολογιστή αλλά ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την κάθε ευκαιρία και απαντούν σε κάθε πρόκληση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!
Είναι άξιον απορίας εάν οι δηλώσεις των πιλότων της Williams έγιναν από τους ίδιους ή απλά γράφτηκαν από κάποιο μέλος του γραφείου Τύπου της ομάδας καθ’ υπαγόρευσιν του Patrick Head.
Ο Montoya λοιπόν φέρεται να είπε για το συμβάν της σύγκρουσης με τον R.Schumacher στην πρώτη στροφή: «Φτάνοντας στην πρώτη στροφή ο Rubens Barrichello, που ήταν μπροστά μου φρέναρε πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενα και τόσο εγώ όσο και ο Ralf μπλοκάραμε τους τροχούς μας. Ο Ralf προσπάθησε να πάει από την εξωτερική, εγώ έμεινα πίσω από το Rubens και όταν πήγα να στρίψω ο Panis χτύπησε το εμπρός τροχό μου και με έσπρωξε κατευθείαν πάνω στο Ralf».
Η εικόνα διαψεύδει κατηγορηματικά τα λεγόμενα του Κολομβιανού. Ο Μοntoya μπλοκάρει τους τροχούς τους και χωρίς τιμόνι πέφτει πάνω στο Ralf χτυπώντας τον την πρώτη φορά στο ψυγείο, ο Panis περνά δεξιά του χωρίς να τον ακουμπήσει και ο Montoya ταυτόχρονα ξαναχτυπά το Ralf που έχει γυρίσει και έχει βρεθεί μπροστά του.
Αντίστοιχα η δήλωση του R.Schumacher ήταν: «Ήταν μια άτυχη στιγμή με το Juan ο οποίος άργησε να φρενάρει προσπαθώντας να κερδίσει κάποιες θέσεις. Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν το έκανε επίτηδες και δεν τον κατηγορώ για τίποτα. Ήταν ένα συνηθισμένο ατύχημα στην εκκίνηση».
Τα συμπεράσματα δικά σας…!
Τ.Π.
takis@techlink.gr